Stiri

ASUS ProArt Display PA32UCG e primul monitor 4K HDR cu luminozitate de 1600 niți și 120Hz

monitorul ProArt Display PA32UCG
monitorul ProArt Display PA32UCG

ASUS ProArt Display PA32UCG este primul monitor HDR din lume cu o luminozitate maximă de 1600 de niți și o rată de reîmprospătare variabilă (VRR) de 120 Hz. Acesta dispune de un panou mini-LED 4K de 32 de inci cu retroiluminare, cu întunecare locală pe 1152 de zone pentru un raport de contrast de 1.000.000:1. PA32UCG suportă mai multe formate HDR – inclusiv Dolby Vision, HDR10 și Hybrid Log-Gamma (HLG) – și dispune de tehnologia quantum-dot pentru a oferi o reproducere excepțională a culorilor cu o profunzime reală a culorilor pe 10 biți.

Gama sa de culori acoperă 98% din spațiile de culoare DCI-P3, 100% Rec. 709, 85% Rec. 2020, 99,5% Adobe RGB și 100% sRGB. De asemenea, oferă o variație a culorii Delta E < 1, de top în industrie, pentru o fidelitate excepțională a culorilor. Calibrarea poate fi efectuată prin intermediul software-ului proprietar ProArt Calibration 2.0 sau utilizând software-ul de calibrare hardware Calman și Light Illusion ColourSpace CMS. PA32UCG este compatibil cu calibratoarele hardware de la terți de la X-Rite, Datacolor și Klein Instruments.

PA32UCG oferă opțiuni bogate de conectivitate prin intermediul unui hub USB, două porturi Thunderbolt™ 3, DisplayPort™ 1.4, două porturi HDMI® 2.0 și un port HDMI 2.1 care acceptă imagini 4K 120 Hz. Modelul PA32UCG-K include dispozitivul de calibrare a monitorului X-Rite i1 Display Pro.

Culori ultra-realiste și vii în HDR

Panoul mini-LED 4K retro-iluminat de 32 de inci din PA32UCG oferă o întunecare locală pe 1152 de zone pentru a oferi un raport de contrast de 1.000.000:1. Are o luminozitate de vârf de 1.600 de niți și o luminozitate susținută pe tot ecranul de 1.000 de niți.

PA32UCG acceptă mai multe formate HDR, inclusiv Dolby Vision, HDR10 și Hybrid Log-Gamma (HLG) pentru niveluri de luminozitate, contrast și culori de neegalat. În comparație cu o imagine standard, Dolby Vision oferă imagini cu o gamă completă de tonuri, inclusiv accente care sunt de până la 40 de ori mai luminoase și nuanțe de negru care sunt de până la 10 ori mai întunecate.

PA32UCG suportă mai multe curbe HDR10, inclusiv curba PQ hard clip, PQ Optimized și PQ Basic – toate acestea pentru a se potrivi nevoilor specifice ale creatorilor de conținut și pentru a asigura compatibilitatea cu serviciile de streaming video existente și cu o listă tot mai mare de jocuri compatibile cu HDR. Suportul HLG permite utilizarea cu televiziunea terestră și prin satelit, permițând utilizatorilor să vizualizeze și să creeze materiale pentru platforme de televiziune prin satelit și de difuzare, cum ar fi BBC iPlayer, Japan NHK TV și DirecTV.

Pre-vizualizarea HDR funcționează, de asemenea, cu software-ul de editare video, permițând creatorilor să își vizualizeze rezultatul final pentru un proces de editare mai simplificat.

monitorul ProArt Display PA32UCG

monitorul ProArt Display PA32UCG

Culori excepționale

PA32UCG dispune de tehnologia quantum-dot care oferă o gamă largă de culori de 98% DCI-P3, 99,5% Adobe RGB, 100% sRGB, 100% Rec. 709 și 85% Rec. 2020 pentru editare video și post-producție. Împreună cu adâncimea de culoare reală de 10 biți, PA32UCG oferă creatorilor de conținut un spectru de culori vast cu care să se joace.

Pre-calibrarea din fabrică, folosind un nou proces cu trei scale, garantează o fidelitate a culorilor de top în industrie. Ecranul este supus, de asemenea, unor teste riguroase folosind tehnologia avansată ASUS de urmărire a scalelor de gri pentru a asigura gradații de culoare mai fine, o mai bună uniformitate și o acuratețe excepțională a culorilor, cu o diferență de culoare Delta E < 1 pentru spațiile de culoare sRGB și Adobe RGB.

Panou mini LED cu unghiuri largi de vizualizare

Majoritatea monitoarelor mini-LED pot avea probleme de acuratețe a culorilor atunci când sunt privite din unghiuri largi, descentrate, ceea ce reprezintă o problemă atunci când colaborezi cu clienții sau colegii la proiecte în care culoarea are o importanță critică. Tehnologia Off-Axis Contrast Optimization (OCO) din PA32UCG rezolvă această situație cu ajutorul unui strat de compensare care controlează transmisia luminii. Această tehnologie reduce efectul de halo cu 80 % și îmbunătățește raportul de contrast al părților mai întunecate ale ecranului cu un factor de până la șapte, pentru a se asigura că conținutul de pe ecran este afișat cu acuratețe pentru toți spectatorii.

Calibrare ușoară

Tehnologia de calibrare ASUS ProArt salvează toate profilurile parametrilor de culoare pe cipul IC de scalare intern al monitorului, și nu pe PC. Monitorul poate fi calibrat și tabelul de căutare poate fi rescris, permițând utilizatorilor să conecteze monitorul la dispozitive cu sisteme de operare sau aplicații diferite, fără a fi nevoie să ajusteze setările. Distorsiunea semnalului între circuitul integrat și spectrul optic al ecranului LCD este, de asemenea, redusă. Profilurile de culoare salvate pot fi accesate cu ușurință prin intermediul tastei rapide de pe monitor.

Tehnologia integrată ASUS ProArt Calibration 2.0 permite ajustări rapide și ușoare pentru a menține acuratețea culorilor monitoarelor ASUS ProArt. Aceasta oferă calibrare SDR și HDR cu luminozitate reglabilă, gamă de culori, temperatură de culoare și alți parametri pentru a asigura culori consistente și precise. Monitoarele ProArt sunt compatibile cu majoritatea calibratoarelor importante, inclusiv cu cele de la X-Rite, Datacolor și Klein. De asemenea, acestea funcționează perfect cu software-ul profesional de calibrare hardware Calman și Light Illusion ColourSpace CMS pentru calibrare rapidă și ușoară.

Spatele monitorului ProArt Display PA32UCG

Spatele monitorului ProArt Display PA32UCG

Cadre foarte rapide

PA32UCG oferă o rată de reîmprospătare variabilă (VRR) de până la 120 Hz cu FreeSync Premium Pro, permițând dezvoltatorilor de jocuri să creeze jocuri cu randare rapidă și să efectueze verificări de calitate pe un singur ecran. HDMI 2.1 cu suport pentru 4K 120 Hz face ca PA32UCG să fie, de asemenea, ideal pentru editorii video, permițându-le să lucreze cu imagini de înaltă calitate, detaliate, la rate de cadre foarte fluide. În plus, oferă opțiuni de conectivitate bogate, inclusiv un hub USB, două porturi Thunderbolt 3, DisplayPort 1.4 și două porturi HDMI 2.0.

To Top