Stiri

ASUS Republic of Gamers a lansat Rampage V Extreme

ASUS Republic of Gamers (ROG) a lansat Rampage V Extreme, o placă de bază pentru gaming și overclocking, ce integrează cel mai nou socket LGA 2011-v3 pentru a împinge la limită procesoarele Intel Core i7 (‘Haswell-E’) și memoriile DDR4. Rampage V Extreme suportă memoriile DDR4 quad-channel și este echipată cu multiple tehnologii menite să-i ajute pe utilizatorii pasionați de overcloking, incluzând tehnologia OC Socket (în curs de brevetare), OC Panel, Safe Boot și ReTry. Grației celei mai noi arhitecturi de overclocking, echipa ROG a depășit cu ajutorul Rampage V Extreme 28 de recorduri1. Aceasta deține în prezent primele două scoruri pentru CPU (8 nuclee / 16 fire de excuție și 1 nucleu / 1 fir de execuție), 4004MHz pentru memoriile G.Skill DDR4, 17 scoruri în 3Dmark, alături de două în Catzilla, două în CineBench, două Wprime, XTU și în HWBotPrime.

Placa de bază Rampage V Extreme este însoțită de regulatorul de tensiune Extreme Engine Digi+ IV (VRM), răcirea DirectCU, tehnologiile X-Socket II și Fan Xpert 3, alături de numeroși senzori inteligenți. Noua placă de bază ROG duce conectivitatea la extrem, cu două porturi SATA Express 10Gbit/s, slot PCI Express 3.0 x4 M.2 32Gbit/s integrat și Wi-Fi 802.11ac cu o configurație formată din trei antene de transmisie, trei antene de recepție (3×3). Rampage V Extreme include, de asemenea, tehnologii multiple pentru a oferi cea mai bună experiență de gaming. SupremeFX 2014 asigură un sunet ireproșabil, Intel Gigabit Ethernet și GameFirst III își unesc forțele pentru jocuri fără latențe, iar KeyBot garantează utilizatorilor un upgrade instant al tastaturii.

Rampage V Extreme_3D1

Rampage V Extreme este livrată cu tehnologii exclusive ce dezlănțuie performanțe cu adevărat extreme, începând cu OC Socket. Acest socket exclusiv pentru procesor utilizează pini suplimentari pentru a conecta un circuit proprietar la contactele existente pe Haswell-E. Atunci când este combinat cu BIOS-ul UEFI, personalizat de ASUS, OC Socket permite memoriilor DDR4 să lucreze la frecvențe mai înalte, latențe reduse și stabilitate îmbunătățită în overclocking, chiar și atunci când este răcită cu azot lichid.

OC Socket este 100% compatibil cu noile procesoare Haswell-E pe LGA 2011-3, asigurând combinația ideală dintre performanță în overclocking și compatibilitate. Rampage V Extreme garantează pasionaților de overclocking libertatea de a rupe orice barieră care stă în calea performanței.

O platformă extremă implică un control extrem asupra alimentării, iar în acest sens își face datoria Extreme Engine Digi+ IV, regulatorul de tensiune (VRM) de pe Rampage V Extreme. Bobinele cu aliaj MicroFine scad per total pierderile la temperaturi reduse, în timp ce modul VRM a fost îmbunătățit cu noul PowIRstage IR3555. Cipul integrează driverul, tranzistorii MOSFET și are cea mai nouă tehnologie de detecție RDS On. Modulația impulsurilor în lățime (pulse-width modulation PWM) scalează frecvența în trepte de 1MHz, permițând regulatorului de tensiune pentru memorii (DRAM VRM) să obțină o creștere de 40% a stabilității.

X-Socket II de pe Rampage V Extreme face mai ușoară montarea vaporizatoarelor cu azot lichid sau gheață carbonică pe socketul LGA2011-v3. Instrumentele furnizate permit înlocuirea rapidă a prinderii LGA2011-3 cu X-Socket II, astfel încât utilizatorii să supra-răcească placa cu vaporizatoarele existente.

Răcirea exclusivă DirectCU pune mai multe conducte de cupru în contact direct cu VRM-ul plăcii de bază. Căldura este dispersată cu ajutorul a două radiatoare mari de aluminiu, asigurând temperaturi mai mici cu 7°C.

Rampage V Extreme integrează opt conectori pentru ventilatoare cu 4/3 pini, patru senzori inteligenți aflați pe placă și o selecție de cabluri cu senzor termic. Controlerul exclusiv Fan Xpert 3 ajută utilizatorii să monitorizeze temperatura în timp real din șapte zone ale plăcii de bază.

Având un slot PCI Express 3.0 x4 M.2, Rampage V Extreme este recomandată pentru viitoarele generații de SSD-uri super-rapide, pentru viteze de până la 32Gbit/s. Cu o instalare orizontală, suportând dispozitive de cu dimensiunile de 60, 80 și 110mm, noua placă ROG permite entuziaștilor să se bucure de cel mai rapid transfer de date. Două porturi SATA Express încorporate, compatibile cu până la patru dispozitive SATA, extind și mai mult opțiunile de stocare cu viteze de până la 10Gbit/s.

Rampage V Extreme este dotată cu un sistem Wi-Fi 802.11ac inovativ, cu trei antene transmițătoare și trei antene receptoare (3×3). Având mai multe antene pentru transmisia datelor, vitezele wireless ating până la 1300Mbit/s (1.3Gbit/s). Designul asigură conexiuni puternice și stabile chiar și în colțurile îndepărtate ale casei.

Placa Rampage V Extreme va fi disponibilă în România la un preț aproximativ de 1999 RON, inclusiv TVA.

Galerie foto – ASUS Rampage V Extreme

To Top