Review

ASUS ROG Strix GL702V

ASUS ROG Strix GL702V
ASUS ROG Strix GL702V

ASUS ROG Strix GL702V este un laptop de gaming, din noua generație, ce înglobează soluțiile tehnice rezultate în urma unor ani întregi de cercetare și dezvoltare. Căutările inginerilor ASUS pentru a găsi soluția optimă au dat roade, iar astăzi avem un produs rafinat, echilibrat și puternic, pretabil atât pentru jocuri, cât și pentru multimedia.

Primul lucru care iese în evidență atunci când deschizi capacul noului ROG Strix GL702V este suprafața mare interioară pe care îți poți fixa podul palmelor.

ASUS ROG Strix GL702V

ASUS ROG Strix GL702V

Plasticul argintiu de la interior, ce imită foarte bine textura aluminiului, este reliefat cu un soi de linii fine, al căror rol este să ofere mai multă aderență și să evite formarea amprentelor. Această textură aplicată plasticului se comportă atât de bine încât pare a fi materialul ideal pentru construcția unui laptop.

La interior, sub această carcasă de plastic se găsește un material izolant termic, ce protejează mâinile împotriva temperaturilor înalte din zona procesorului, a plăcii video și a sistemului de răcire.

ASUS ROG Strix GL702V -  detaliu tastatură

ASUS ROG Strix GL702V – detaliu tastatură

Tastatura este iluminată în întregime în culoarea roșie, adoptată de Republic of Gamers, iar tastele su cursa scurtă pentru a răspunde mai rapid la fiecare apăsare. S-ar fi simțit totutuși nevoia unei delimitări (spațieri) între tastatura alfanumerică și cea numerică, în unele situații fiind mai greu de identificat tastele direcționale.

Touchpad-ul este poziționat ușor în partea stângă și are o suprafață suficient de mare pentru utilizarea zilnică. Fiind un laptop de gaming, ASUS oferă alături de GL702V un mouse GT200 din gama ROG, un device mai potrivit pentru un joc dinamic. De altfel, foarte mulți utilizatori preferă mouse-ul în defavoarea touchpad-ului.

ASUS ROG Strix GL702V

ASUS ROG Strix GL702V

Tot în această zonă, în partea stângă și cea dreaptă, spre margini, veți putea observa grilele unor difuzoare (foto), amplasate de această dată direct spre urechile utilizatorului.

ASUS ROG Strix GL702V

ASUS ROG Strix GL702V

Capacul ecranului este acoperit pe exterior cu aluminiu și prezintă mai multe decupaje (foto), cel din centru fiind sub forma siglei Republic of Gamers, suprafața acestuia este plăcut finisată, senzația rece a metalului completând setul de stimuli ce sugerează calitatea unui produs premium.

ASUS ROG Strix GL702V - detaliu balama

ASUS ROG Strix GL702V – detaliu balama

Ecranul IPS FHD este prins de corpul laptopului prin intermediul a două balamale mari (vezi detaliu), cu ajutorul cărora panoul poate fi fixat la un unghi potrivit.

Ecranul mat oferă culorii vii, potențate cu ajutorul aplicației ASUS Splendid, iar imaginile sunt luminoase. Unghiul de vizualizare ajunge spre limita extremă, producătorul indicând valoarea de 178 de grade, această caracteristică fiind însă specifică panourilor de tip IPS din noua generație.

ASUS ROG Strix GL702V

ASUS ROG Strix GL702V

Pe partea din spate, plasticul este la fel de dur și frumos reliefat, oferind rezistență structurală portabilului cu o greutate de 2,7 kilograme. Piciorușele din cauciuc sunt supradimensionate (vezi foto), fixează foarte bine laptopul pe masa de lucru, iar distanța dintre carcasă și grilele de admisie a aerului este mai mare decât la notebookurile obișnuite.

ASUS ROG Strix GL702V

ASUS ROG Strix GL702V

Pe părțile laterale, utilizatorul va găsi o mulțime de porturi necesare pentru conectarea diverselor periferice. Sunt prezente porturi USB 3.1 Type A, USB 3.1 Type C RJ45 LAN, ieșiri Display Port, HDMI, conector combo audio de 3.5mm și un cititor pentru carduri SD.

ASUS ROG Strix GL702V este un notebook VR Ready având capacitatea să ruleze aplicațiile de realitate virtuale și să furnizeze semnal video simultan pe ecran și pe cele două ieșiri (Display Port și HDMI).

Hardware

Privind-ul din exterior, ROG Strix GL702V pare un laptop destinat profesioniștilor și nu unor pasionați de gaming, forma compactă și multitudinea de conectori indicând că acest portabil poate îndeplini mai multe funcții.

ASUS ROG Strix GL702V

ASUS ROG Strix GL702V

Versatilitatea noului model ASUS este susținută în primul rând de puterea procesorului Intel Core i7 7700HQ, de placa video NVIDIA GeForce GTX 1060 și de cei 16GB de memorie RAM. Această combinație de hardware, amplasată pe o placă de bază cu chipset Intel HM175, oferă suficiente resurse de calcul pentru activități cât se poate de serioase, cum ar fi editarea unor documente complexe, a prezentărilor sau chiar a fotografiilor.
Pe partea din spate, laptopul este prevăzut cu un capac din plastic, prins cu ajutorul a două șuruburi, care permite înlocuirea memoriilor sau upgradeul.

cpuz

Aplicația CPUZ identifică procesorul Intel Core i7 7700HQ Kaby Lake pe 14 nanometri, memoria RAM DDR4 furnizată de Hyundai Electronics și placa de bază Intel HM175.

cpuz1-mem

Pe lângă nucleul de hardware, utilizatorul poate găsi modulele WI-Fi și Bluetooth, precum și o gamă largă de conectori, inclusiv un port LAN RJ45 pentru o conexiune mai rapidă la Internet.

ASUS ROG Strix GL702V – Specificatii

  • Procesor Intel Core i7 7700HQ
  • Sistem de operare Windows 10 Home
  • Chipset Intel HM175 Express
  • Memorie Hyudai Electronics 16GB DDR4 2400MHz SDRAM, acceptă până la 32GB RAM
  • Ecran 17.3″ (16:9) LED backlit FHD (1920×1080) 120Hz Anti-Glare Graphic
  • Grafică NVIDIA GeForce GTX 1060 cu 6GB GDDR5 VRAM
  • Stocare SSD SK Hynix SC308 128GB M.2 SSD {HFS128G39TND-N210A}
  • HDD 1TB 7200RPM Hitachi Travelstar (HTS721010A9E630)
  • Tastatură iluminată
  • Cititor de carduri (SDHC/SDXC/MMC)
  • Cameră web
  • Wi-Fi 802.11b/g/n/ac
  • Bluetooth V4.1
  • Porturi audio combo
  • 1 x USB 3.1 TYPE C
  • 3 x USB 3.0
  • 1 x RJ45 LAN
  • 1 x HDMI
  • 1 x mini Display Port
  • 1 x micro SDXC
  • 1 x Thunderbolt
  • Baterie cu 4 celule, 76Wh (integrată)
  • Adaptor 19 V DC, 12.11 A, 230 W
  • Dimensiuni 415 x 280 x 22 ~24 mm (WxDxH))
  • Greutate 2,7 Kg (cu baterie)
  • VR Ready

cpuz2

cpuz2-mem

ASUS ROG Strix GL702V se comportă bine în benchmarkurile ce au ca scop testarea capacităților sale grafice.

În testele 3DMARK acceleratorul grafic este solicitat iar ventilatoarele pornesc puternic, zgomotul lor fiind sesizabil într-un birou obișnuit. din fericire, aerul fierbinte din interior este suflat în partea din spate a ecranului, departe de utilizator. De altfel, lamelele radiatoarelor sunt ușor vizibile prin grilele din spate.

timespy2

În 3DMARK Sky Diver, laptopul obține 23264 puncte, iar în 3DMARK Cloud Gate 23218 puncte.

skydiver

Rezultate în teste

Rezultate în 3DMARK Sky Diver – 23264 puncte

Rezultate în 3DMARK Cloud Gate – 23218 puncte

CPU-Z single Thread – 405.4 puncte

CPU-Z multi Thread – 2045 puncte

CPU-Z oferă valori pentru puterea procesorului, evaluând performanțele acestuia cu 405.4 puncte pentru single Thread și 2045 puncte pentru multi Thread. Comparativ cu cele ale altor notebookuri, ASUS ROG Strix GL702V stă destul de bine, aceste cifre încadrându-l în categoria laptopurilor de gaming și a celor multimedia.

cpuz-2

ASUS ROG Strix GL702V este echipat cu două unități de stocare. Una de tip solid state cu o capacitate de 128GB și un hard disk de 1TB, cu 7200 de rotații, care oferă suficient spațiul pentru stocarea jocurilor actuale și acelor viitoare. Această combinație oferă o viteză mare de încărcare a aplicațiilor din sistemul de operare Windows 10, precum și spațiul necesar jocurilor, dat fiind faptul că în viitor sunt așteptate jocuri care să se apropie de 100GB.

Unitatea de stocare a sistemului de operare, SSD M.2 SK Hynix SC308 128GB HFS128G39TND-N210A, atinge o viteză de transfer a datelor de până la 384,4MB/s și o medie de 286,2MB/s în HDTune 2.55.

hdtune_benchmark_hfs128g39tnd-n210a

Hard disk-ul Hitachi Travelstar de 1TB (HTS721010A9E630) este ceva mai lent, viteza medie de transfer fiind 110,6MB/s și cea de top de 139,3MB/s.

hdtune_benchmark_hgst____hts721010a9e630

Sunet clar, suficient de puternic

Sunetul se aude tare și clar, extrem de bine pentru un laptop, efectul stereo simțindu-se foarte bine grație amplasării difuzoarelor la distanțe egale de urechile utilizatorului. Deși difuzoarele sunt poziționate spre margine, există posibilitatea ca atunci când lucrați la laptop să acoperiți cu mâna grilele difuzoarelor sunetul devenind înfundant.

Sistemele audio montate pe notebookuri au suferit întotdeauna din cauza lipsei de spațiu, producătorii folosind fiecare centimetru cub de la interior pentru performanțele de calcul ale sistemului, sunetul fiind considerat o caracteristică periferică, cu importanță redusă. Odată cu notebook-urile multimedia, problema sunetului a început să revină în atenție și să fie rezolvată parțial.

ASUS ROG Strix GL702V - detaliu grilă difuzor

ASUS ROG Strix GL702V – detaliu grilă difuzor

ASUS ROG Strix GL702V oferă cel mai bun sunet posibil în condițiile date (limitărilor impuse de spațiu și de resursa energetică). Performanța la care s-a ajuns a fost posibilă datorită funcțiilor reunite sub denumirea Sonic Studio, ce scot în evidență sunetele din jocuri, îmbunătățesc transmisiile live și înregistrarea vocii.

Matricea de microfoane este concepută să filtreze sunetul ambiental, chiar dacă vă aflați într-o sală unde există numeroase alte surse de zgomot. Vocea se va auzi tare și clar, ASUS ROG Strix GL702V facilitând comunicațiile între membrii echipei și prieteni.

Pe lângă acestea, laptopul mai oferă un avantaj celor care concurează cu oponenți puternici. Sonic Radar oferă o imagine grafică cu pozițiile pe hartă, de unde au fost emise sunetele (pașii, focurile de armă sau orice alte sunete ale jocului). Astfel, poziția oponenților poate fi ușor identificată și împotriva lor se poate acționa mai eficient. Avantajul oferit de Sonic Radar este atât de important, încât în competiții este interzis, considerându-se că dezechilibrează meciul.

Alimentator, baterie și accesorii

Laptopul vine însoțit de un mouse ASUS GT200, un model practic, cu piciorușe mari de teflon și comutatoare pentru schimbarea DPI-ului. Mulți dintre utilizatorii de laptopuri preferă mouse-ul în detrimentul touchpad-ului, acesta din urmă fiind mai practic. ASUS oferă gratuit, în pachet, acest accesoriu ce are un preț de 100 de lei dacă este achiziționat separat.

ASUS ROG Strix GL702V vine însoțit de mouse-ul GT200

ASUS ROG Strix GL702V vine însoțit de mouse-ul GT200

ASUS ROG Strix GL702V este alimentat de o baterie cu litiu, cu patru celule și o putere de 76Wh.

Alimentatorul (denumire ADP-180MB F) din pachet furnizează o tensiune de 19.5 Volți și o intensitate de 9,23 Amperi. Pentru a nu exista probleme cu stabilitatea tensiunii sau cu standardul țări, ASUS pus în pachet un alimentator care suportă tensiuni de intrare între 100 și 240 de Volți.

Adaptor ASUS ROG Strix GL702V

Adaptor ASUS ROG Strix GL702V

Concluzii

ASUS ROG Strix GL702V este un laptop solid, puternic și echilibrat ce va satisface cu siguranță atât cerințele pasionaților de jocuri, cât și pe cele ale profesioniștilor din diverse domenii.

Galerie foto ASUS ROG Strix GL702V

To Top