Stiri

ASUS stabilește cele mai multe recorduri mondiale de performanță pe SPEC.org pentru serverele 1P și 2P

ASUS GPGPU ESC8000 G4
ASUS GPGPU ESC8000 G4

ASUS a anunțat că serverele sale continuă să domine topurile de performanță cu un total de 683 de noi recorduri mondiale, confirmate de Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC, www.spec.org). ASUS deține cele mai multe recorduri în benchmark-ul SPEC CPU2017, în categoriile single-socket (1P) și dual-socket (2P). Aceste recorduri au fost stabilite de servere ce integrează platforme Intel și AMD, incluzând procesoare Intel Xeon Scalable din prima și a doua generație și AMD EPYC 7002 și fluxuri de lucru ce variază de la infrastructură generală de afaceri, implementări definite de software, analiză de date, AI și HPC (High Performance Computing). Aceste rezultate sunt valide pentru data de 29 septembrie 2020.

ASUS oferă o gamă cuprinzătoare de produse în portofoliul AMD EPYC

Serverele ASUS cu procesoare AMD EPYC 7002 dețin acum număr incredibil de 213 recorduri mondiale. Acestea reunesc 167 de locuri Nr. 1 pentru performanța single-socket și 46 de rezultate Nr. 1 pentru performanța dual-socket în benchmark-urile SPEC CPU2017, incluzând rata pentru operații cu numere întregi și în virgulă mobilă, viteza pentru calcule cu numere întregi și viteza în virgulă mobilă.

ASUS oferă o gamă largă de categorii de servere AMD EPYC, inclusiv modele optimizate GPU, de înaltă densitate, de uz general, în carcase 1U și 2U, suportând până la 64 de nuclee, 128 de fire de execuție, DDR4 3200 cu 8 canale și 128 de linii PCIe 4.0, toate bazate pe procesoarele AMD EPYC 7002. Fiecare categorie de servere este concepută pentru a se potrivi diferitelor sarcini de lucru de inferență AI, virtualizare, VDI, analiză și implementări definite de software.

Server optimizat GPU: ESC4000A-E10 suportă până la 4 sloturi duble pentru GPU

ASUS ESC4000A-E10 este un server 2U GPU ce are la bază un singur procesor AMD EPYC proiectat pentru AI, HPC și aplicații VDI (virtual desktop infrastructure) în centrele de date sau în mediile corporate ce necesită nuclee puternice, suport multiplu GPU și cele mai rapide viteze de transmisie.

ESC4000A-E10 furnizează performanță optimizată pe GPU, cu suport de până la patru GPU doublu-slot de înaltă performanță sau opt GPU single-slot, incluzând cele mai recente modele NVIDIA A100 PCIe construite pe baza arhitecturii Ampere, Tesla T4 sau Quadro. Oferă, de asemenea, avantaje pentru virtualizare prin consolidarea resurselor GPU într-un pool partajat, permițând utilizatorilor să utilizeze resursele în moduri mai eficiente.

Server de înaltă densitate: RS620SA-E10-RS12 este primul server EPYC 2U6N din lume de înaltă densitate

RS620SA-E10-RS12 conține 6 noduri în carcasă 2U, fiecare nod fiind susținut de un procesor AMD EPYC 7002. Acest server suportă un TDP de până la 280W și la până 64 de nuclee pe nod, în timp ce lățimea de bandă PCIe 4.0 include un slot PCIe 4.0 x16 și un slot OCP 3.0 pe nod. RS620SA-E10-RS12 are, de asemenea, până la 12 sertare hot-swappable, oferind flexibilitate extremă. Acestea includ până la 6 hard disk-uri SATA/SAS și 6 SSD-uri NVMe, sau toate cele 12 sertare pot fi ocupate de stocarea SSD NVMe. Având dublul avantaj al numărului mare de nuclee și al vitezei mari de transfer, RS620SA-E10-RS12 oferă o flexibilitate generală superioară a sistemului.

Servere rack de uz general: RS720A și RS500A suportă diverse socketuri și formate

ASUS oferă, de asemenea, o gamă de servere de rack, de uz general, pentru a se potrivi diverselor cerințe pentru medii de lucru și de afaceri, cu o varietate de opțiuni de stocare, surse de alimentare, rețea și opțiuni de extindere. ASUS RS720A-E9 și RS700A-E10 sunt servere sual-socket în carcase 2U și 1U ce oferă un echilibru extraordinar între performanță, eficiență și administrare. ASUS RS500A-E10 și RS500A-E9 sunt servere single-socket în carcasă 1U și oferă caracteristicile esențiale pentru o organizație în dezvoltare, la un preț accesibil.

Tehnologia de optimizare ASUS Performance Boost

Serverele ASUS dispun de tehnologia exclusivă de reglare Performance Boost pentru a obține cele mai bune performanțe prin reglarea în funcție de cerințele de lucru, permițându-le utilizatorilor să obțină un control mai mare asupra centrelor de date. Aceasta îmbunătățește tranzitul fluxurilor de lucru prin maximizarea frecvenței procesorului și creșterea puterii, lucru ideal în aplicațiile sensibile în timp real, cum ar fi serviciile financiare sau operațiunile din centrul de date.

Performance Boost constă în trei tehnologii cheie. Core Optimizer maximizează frecvența procesorului în operarea pe mai multe nuclee, evitând schimbarea frecvenței pentru latență redusă. Engine Boost oferă o accelerare automată a puterii, cu un design inovator de alimentare, pentru a crește performanța generală a serverului, oferind o performanță în Tflopi cu până la 24,5% mai mare. Workload Presets este un profil de BIOS pentru server, preconfigurat, bazat pe fluxuri de lucru și benchmark-uri, pentru performanțe și eficiență sporite, care atinge o îmbunătățire a performanței de 5,8% la frecvența de vârf.

Despre SPEC
Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC) este o societate nonprofit formată pentru a stabili, menține și aviza benchmark-uri și instrumente standardizate pentru a evalua performanța și eficiența energetică, pentru cea mai nouă generație de sisteme de calcul. SPEC dezvoltă suite de benckmark, recenzează și publică rezultatele trimise de la organizațiile sale membre și alte benckmark-uri licențiate. Pachetul SPEC CPU 2017 conține suite ale SPEC, solicitante pentru CPU, din următoarea generație, standardizate, pentru măsurarea și compararea performanței de calcul, solicitării intense a procesorului, sistemului de memorie și compilatorului. SPEC a conceput aceste suite pentru a oferi o măsură comparativă a performanțelor de calcul intensiv, pe cea mai largă gamă hardware, utilizând sarcini de lucru dezvoltate din aplicațiile reale ale utilizatorilor.

To Top