Stiri

ASUS susține Olimpiada Balcanică de Informatică 2022, ediție găzduită de România

Laptop ASUS Vivobok Pro 15 OLED
Laptop ASUS Vivobok Pro 15 OLED
(CREDIT: ASUS)

ASUS anunță că va susține ediția 2022 a Olimpiadei Balcanice de Informatică – seniori, una dintre cele mai vechi competiții regionale de profil. Cu o agendă bogată în lansări și acțiuni în domeniul educațional din România, ASUS este onorată să sprijine demersul tinerilor informaticieni, furnizând, totodată, laptopul oficial al competiției – Vivobook Pro 15 OLED.

România va găzdui ediția din acest an la București, între 3 și 8 octombrie 2022. La Balkan Olympiad in Informatics (BOI) vor participa elevi din următoarele țări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Croația, Elveția, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Ucraina și Ungaria.

ASUS furnizează un portofoliu divers de produse și soluții IT&C destinate elevilor, studenților și cadrelor didactice, atât pentru susținerea optimă a procesului educațional, cât și pentru aprofundarea cunoștințelor și a abilităților IT de către tânăra generație. 2022 a marcat lansarea pe plan local a portofoliului ASUS Educațional care oferă noi platforme informatice atât pentru învățământ, cât și pentru mediul business.

“ASUS susține în mod activ educația din România, implicându-se în numeroase evenimente extra-curiculare adresate tinerilor. Din agenda bogată din acest an, amintim organizarea primei ediții a Campionatului ASUS Challenge între licee, precum și susținerea concursului de robotică nextlab.tech și a Olimpiadei de Lectură. Suntem convinși că demersurile noastre pot stimula și încuraja antrenarea tinerilor în studiul și utilizarea tehnologiilor, pentru dobândirea abilităților digitale esențiale în profesiile de mâine”, a declarat Bogdan Ivașcu, Country Manager ASUS România.

„Având în vedere experiența în organizarea olimpiadelor naționale de informatică din 2016 și 2019 și luând în considerare tradiția competiției Balkan Olympiad in Informatics (BOI), rolul esențial și statutul de membru fondator al României, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și-a manifestat disponibilitatea pentru organizarea ediției din acest an la Colegiul National de Informatică „Tudor Vianu” București” a declarat Vlad Florentin Drinceanu, Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Prima ediție Balkan Olympiad in Informatics (BOI) a avut loc în 1994 la Constanța. Ulterior, România a organizat alte trei dintre cele 29 de ediții de până acum (Iași 2003, Bistrița 2011 și Timișoara 2018).

ASUS Vivobook Pro 15 OLED, laptopul oficial al Olimpiadei Balcanice de Informatică 2022

Laptopuri ASUS Vivobok Pro OLED de 14 si 15 inchi

Laptopuri ASUS Vivobok Pro OLED de 14 si 15 inchi (Foto: ASUS)

Desemnat laptopul oficial al Olimpiadei Balcanice de Informatică 2022, ASUS Vivobook Pro 15 OLED face parte dintr-o gamă populară în rândul tinerilor, fiind ideal în demersurile creative, în educație și programare. Ecranul OLED performant din dotarea sa îl recomandă utilizărilor pe perioade extinse de studiu, programare, creație și divertisment. Panoul OLED emite cu până la 70% mai puțină lumina albastră dăunătoare ochilor, ajutând, astfel, la protejarea vederii tinerilor utilizatori. Totodată, parametrii redării imaginii sunt net superiori celor de pe ecranele tradiționale LCD, inclusiv în privința ratei de contrast, a fidelității și calibrării culorilor, a timpului de răspuns și a luminozității.

Notebook-urile Vivobook Pro 15 OLED sunt echipate cu procesoare mobile din seria Intel Core H sau AMD Ryzen și grafică dedicată până la NVIDIA GeForce RTX 3050, performanțele fiind stabilizate de un sistem avansat de răcire IceCool Plus cu două ventilatoare. Gama integrează conexiunea ultra-rapidă WiFi 6 și oferă toate porturile necesare tinerilor în activitățile lor digitale, inclusiv suport pentru încărcarea USB-C.

To Top