Review

Review ASUS VivoBook Flip 14 TP401

ASUS VivoBook Flip 14 TP401 în modul cort
ASUS VivoBook Flip 14 TP401 în modul cort

ASUS a înlocuit întreaga sa gamă de portabile cu noi modele mai puternice, echipate cu tehnologii noi și conectori pentru dispozitivele periferice actuale și viitoare.

ASUS VivoBook Flip 14 TP401 este cel mai subțire și mai ușor convertibil de 14 inci pe care îl puteți achiziționa astăzi de pe piață. Modelul are un profil subțire, de numai 15.4mm și beneficiază de noile ecrane ASUS NanoEdge, care au permis reducerea dimensiunilor ramei și creșterea raportului ecran/corp.

Carcasa noului VivoBook Flip 14 este compactă, are dimensiuni mai reduse decât ne-am aștepta de la un laptop de 14 inci și beneficiază de finisajele de calitate, ce au devenit un standard pentru ASUS.

ASUS VivoBook Flip 14 TP401

ASUS VivoBook Flip 14 TP401

Ecranul este prins de corpul portabilului cu ajutorul unei balamale duble, ce permite deschiderea la un unghi de până la 360 de grade. Balamaua dublă și ecran tactil schimbă radical modul în care poate fi folosit notebook-ul, utilizatorul având la dispoziție modul notebook clasic și modul tabletă, sau orice alt mod intermediar, după cum spun cei de la ASUS.

ASUS VivoBook Flip 14 TP401 în modul cort

ASUS VivoBook Flip 14 TP401 în modul cort

Spre exemplu modul cort va permite vizionarea de filme, clipuri sau fotografii, în timp ce laptopul stă așezat pe masă la orice unghi dorim. Mai mult, simpla glisare cu degetul pe ecranul sensibil la atingere va avea efectul dorit, elementele de gestică fiind aproximativ identice cu cele acceptate de orice altă tabletă high-end.

ASUS a montat un număr impresionant de porturi pentru categoria aceasta de produse. Pe partea dreaptă , utilizatorul va putea accesa conectorul de alimentare, ieșirea HDMI, un port USB 3.0, un alt port USB 3.1 Type C și un conector audio de 3.5mm.

ASUS VivoBook Flip 14 TP401 - conectori dreapta

ASUS VivoBook Flip 14 TP401 – conectori dreapta

Pe partea stângă, utilizatorul va putea găsi două porturi USB 3.0, un cititor de carduri SD, LED-urile pentru baterie și alimentare, butoanele pentru volum și butonul on/off.

ASUS VivoBook Flip 14 TP401 - conectori stânga

ASUS VivoBook Flip 14 TP401 – conectori stânga

Grilele de ventilație sunt amplasate pe partea din spate a portabilului și la baza ecranului, pentru a nu fi vizibile indiferent de modul în care folosim laptopul. TP401 are emisii reduse de căldură, semn al eficienței ridicate, dar și un sistem intern de radiatoare, ventilatoare miniaturizate și heat-pipe-uri al cărui scop e preluarea căldurii generate de procesor și acceleratorul grafic dedicat și eliminarea ei departe de mâinele utilizatorului.

ASUS VivoBook Flip 14 TP401

ASUS VivoBook Flip 14 TP401

Ergonomia acestui model a beneficiat de experiența modelelor precedente construite de ASUS, astfel că  VivoBook Flip 14 nu face niciun fel de experiement, ci oferă numai soluții optime, testate îndelung de utilizatori. Zona în care se așează palmele este spațioasă și este izolată de componentele generatoare de căldură, cum ar fi procesorul sau acceleratorul video.

Touchpadul are dimensiuni mari, suprafața acestuia fiind aleasă în mod special pentru a permite glisarea ușoară a degetelor. Atât touchpadul, cât și carcasa au aceeași culoare, îmbinarea acestora fiind realizată cu grijă, fapt care arată atenția pe care o acordă producătorul fiecărui model ce iese pe poarta fabricii. Însă lucrul pe care utilizatorii îl vor aprecia la primul contact este suprafața acoperită cu sticlă, ce permite glisarea ușoară a degetului.

Apreciem, de asemenea tastele mari pentru enter și backspace, precum și spațierea generoasă a tastaturii, fapt care susține introducerea rapidă a textului.

ASUS VivoBook Flip 14 TP401 - Tastatura

ASUS VivoBook Flip 14 TP401 – Tastatura

ASUS VivoBook Flip 14 TP401 integrează procesoarele Intel Core din generația a șaptea, modelul de față fiind echipat cu un Intel Core i5 7200U (Kaby Lake), construit cu ajutorul tehnologiei de 14 nanometri. Intel Core i5 7200U are un consum de numai 15W și poate atinge frecvențe de vârf de până la 3.1GHz, frecvența de bază fiind de 2,5GHz. Intel Core i5 7200U este un procesor puternic, ce obține 4677 de puncte în CPU Mark, grație unei arhitecturi din noua generație. Pe lângă acest model cu procesor i5 mai există și alte versiuni echipate cu procesoare Intel Core i3, precum și cu Intel Core i7.

ASUS nu s-a limitat numai la grafica integrată în acest procesor și a ales să monteze un chipset video NVIDIA GeForce 930MX cu 2GB de memorie GDDR5 VRAM. Acceleratorul video dedicat pentru portabile de la NVIDIA este mult mai puternic decât soluția integrată de la Intel, fapt care permite utilizarea facilă a programelor de edicare foto/video sau chiar rularea anumitor jocuri. Totuși, grafica Intel nu este complet dezactivată, tehnologia NVIDIA Optimus va comuta în mod inteligent între grafica integrată și cea dedicată în funcție de tipul de aplicație pe care îl rulați. Optimizările acestor două chipseturi ce definesc în mare parte performanțele portabilului

Procesor ASUS VivoBook Flip 14 TP401

Procesor ASUS VivoBook Flip 14 TP401

Ecranul sensibil la atingere este conceput cu senzori spațiați la intervale de 6mm, asigurând o precizie mai mare decât în cazul altor modele, standardul industriei fiind undeva la 9mm. ASUS a ales un ecran FullHD de 14 inci, cu unghi larg de vizualizare și o capacitate ridicată de reproducere a culorilor.

Tehnologiile noi de fabricație a panoului au permis ca dimensiunile capacului să scadă atât în grosime, cât și în lățime, rama exterioară având numai 8mm.

ASUS VivoBook Flip 14 TP401

ASUS numește acest design NanoEdge, iar beneficiile sale constau într-un raport ecran/corp de 78.7%. Suprafața vizibilă mai mare vine în sprijinul utilizatorului și înseamnă că nu mai transportăm o carcasă sterilă ci mai mult spațiu de lucru.

ASUS VivoBook Flip 14 TP401 stochează datele pe un SSD de 256GB, de înaltă performanță, ce reduce semnificativ timpii de încărcare ai sistemului de operare și ai aplicațiilor. În cazul în care există utilizatorii care preferă un volum mare în dauna vitezei, ASUS oferă versiuni de TP401 echipat cu hard disk de până la 1TB sau chiar versiuni combo, ce au atât SSD, cât și hard disk.

ASUS VivoBook Flip 14 TP401ASUS VivoBook Flip 14 TP401 dispune de o baterie cu trei celule și o putere de 42Wh, ce asigură o autonomie „pentru o întreagă zi de lucru”. Bateria este laminată și nu este accesibilă utilizatorului obișnuit, ea putând fi schimbată doar în unitățile service specializate.

În general, autonomia noilor laptopuri ASUS, echipate cu procesoare de generație nouă este foarte bună, lăsând deoparte grijile specifice vechilor generații. Mai mult, bateria se poate încărca foarte rapid la un nivel acceptabil în mai puțin de 30 de minute grație tehnologie ASUS Battery Health Charging.

Această tehnologie nu numai că gestionează procesul de încărcare al notebook-ului, ci și menține nivelul de încărcare la un procent ideal, de 60%, pentru a extinde durata de viață a bateriei cu litiu. Adaptorul de 65W acceptă tensiuni de intrare cuprinse între 110 și 240 de Volți și oferă 19 Volți și 3,42A.

ASUS VivoBook Flip 14 TP401 - încărcător

ASUS VivoBook Flip 14 TP401 – încărcător

ASUS VivoBook Flip 14 TP401 este un laptop care oferă tehnologie performantă, actualizată, într-o formă cu adevărat versatilă la un preț accesibil publicului larg. Portabilul este o alegere excelentă pentru utilizatorii practici, ce au nevoie de un instrument de lucru pe care se pot baza, dar și de o tabletă pentru lectură și divertisment.

Performanțele ridicate, versatilitatea și prețul accesibil recomandă acest model drept cea mai bună alegere a acestui an.

Galerie Foto ASUS VivoBook Flip 14 TP401

To Top