Review

ASUS VivoPC VM40B review

ASUS VivoMouse
ASUS VivoMouse

ASUS VivoPC VM40B a fost unul dintre produsele care ne-a uimit de la primul contact. Dimensiunile reduse ale PC-ului și carcasa exterioară vin în total dezacord cu ideile preconcepute despre un desktop. Un desktop nu trebuie să fie în mod obligatoriu o cutie mare ce ocupă un volum substanțial. VivoPC este ceva mai mare ca o carcasă DVD însă integrează o platformă Intel completă, cu tot ceea ce e necesar pentru buna funcționare. Scenariile de utilizare pentru VivoPC pot fi variate însă ASUS s-a gândit în principal la un singur aspect și anume: calculator multimedia pentru acasă.

ASUS VivoPC VM40B

ASUS VivoPC VM40B

Capacul carcasei exterioare este fabricat din aluminiu, finisajele concentrice având un aspect elegant. Lateralele desktopului sunt fabricate din plastic de foarte bună calitate, diferența dintre metalul capacului și plasticul carcasei fiind cu greu vizibilă. ASUS a insistat asupra design-ului exterior odată ce desktopul este gândit să stea alături de televizor și alte aparate audio-video.

ASUS VivoPC VM40B

ASUS VivoPC VM40B

ASUS s-a gândit și la cei care dorec să facă un viitor upgrade. Capacul din aluminiu se poate îndepărta ușor iar accesul la hard disk și la memoriile RAM se face ușor, fără a mai fi necesar să demontați altceva.

Centru multimedia pentru living

Partea din spate este rezervată conectorilor. Acolo veți găsi patru porturi USB 2.0, două porturi USB 3.0, conectorul ethernet RJ 45, trei conectori audio (Line in/Mic in/Speaker), ieșirea Optical S/PDIF, Kensington Lock, ieșirea HDMI, ieșirea VGA și un cititor de carduri SD.

Conectori ASUS VivoPC VM40B

Conectori ASUS VivoPC VM40B

După cum puteți observa, ASUS VivoPC VM40B are tot ce-i trebuie pentru a deveni un centru multimedia pentru acasă. Ieșirea HDMI oferă semnal pentru televizoare și monitoare iar ieșirea optică se poate conecta direct în sistemul de sunet din living. Cu alte cuvinte, ASUS VivoPC VM40B se poate comporta ca un player veritabil, fără a mai fi necesar un alt aparat cu funcție similară.

Cititorul de carduri SD vă permite vizualizarea fotografiilor direct de pe cardul pe care-l scoateți din aparatul foto. Dacă preferați să renunțați la cabluri, ASUS VivoPC VM40B vă oferă un modul Bluetooth 4.0 integrat, prin care puteți transfera fișiere precum și o conexiune Wi-Fi.

Configurație hardware

ASUS VivoPC VM40B are la bază o placă cu chipset Intel HM70 peste care s-a montat un procesor Intel Celeron 1007U. Alegerea acestui procesor a fost determinată, cel mai probabil, de mai multe avantaje pe care le oferă acest model. În primul rând Intel Celeron 1007U are un TDP de numai 17W, fapt care a permis construcția unei carcase cu răcire miniaturizată. Generând puțină căldură, sistemul nu mai are nevoie de un ventilator uriaș ci de unul de dimensiuni reduse care nu face zgomot.

ASUS VivoPC VM40B

ASUS VivoPC VM40B

Consumul redus mai vine cu un avantaj. Adaptorul de alimentare poate fi comparat cu unul de tabletă, din punct de vedere al dimensiunilor, având o putere totală de 65W. Procesor Intel Celeron 1007U integrează două nuclee x86 tactate la 1.5GHz. Procesorul nu are hyper-threading putând să ruleze simultan doar două fire de execuție.

ASUS VivoPC VM40B

ASUS VivoPC VM40B

ASUS a urmărit printre altele menținerea prețului la un nivel cât mai redus. Celeron 1007U are unul dintre cele mai mici prețuri pentru procesoare x86, Intel comercializând acest model la numai 75 de dolari. (vezi mai multe informații despre procesor).

ASUS VivoPC VM40B

ASUS VivoPC VM40B

Specificații tehnice ASUS VivoPC VM40B

  • Sistem de operare Windows 8.1
  • Procesor Intel Celeron 1007U, dual-core, 1.5GHz, Cache 2MB, TDP 17W, 22 nanometri
  • Chipset Intel HM70
  • Grafică Intel HD Graphics, 350 MHz
  • Memorie 2GB Dual Channel, DDR3 la 1600/1333MHz (acceptă până la 16 GB)
  • Stocare hard disk 500GB SATA 6Gb/s
  • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac
  • Bluetooth V4.0
  • LAN 10/100/1000 Mbps
  • Audio SonicMaster
  • Difuzoare 2 x 2 W
  • 2 x USB 3.0
  • 4 x USB 2.0
  • 1 x HDMI
  • 1 x VGA(D-Sub)-Out
  • 1 x RJ45 LAN
  • 1 x Kensington Lock
  • 1 x DC-in
  • 1 x Optical S/PDIF out
  • 3 x Audio Jack(s) (Line in/Mic in/Speaker out)
  • Cititor de carduri 2 -in-1: SD/ MMC
  • Adaptor 65 W, 19 Volți, 3.42 amperi
  • Dimensiuni 190 x 190 x 56.2 mm (WxDxH)
  • Greutate 1.2 kg
  • Tastatură, Mouse, cablu de alimentare
  • Software Anti-Virus Trial, Adobe Acrobat Reader, ASUS WebStorage, Intel Smart Connect Technology, Office 2013 Trial, Window Live, Ai Suite 3, ASUS Wi-Fi GO!, EZ Update

Remote control prin Wi-Fi

ASUS VivoPC VM40B dispune de toate instrumentele necesare pentru a fi controlat de la distanță de pe tabletă. Colecțiile de fișiere multimedia pot fi accesate ușor direct pe ecranul tabletei datorită modului 802.11ac dual band. Tehnologia Wi-Fi GO! vă oferă controlul total asupra calculatorului fără a fi necesar să vă ridicați din canapea.

ASUS VivoPC VM40B

ASUS VivoPC VM40B

Sunet Sonic Master pe VivoPC

ASUS VivoPC VM40B dispune de tehnologia Sonic Master. Un set de difuzoare interne de 2W vă permite să ascultați muzică chiar dacă nu dispuneți de boxe. Cei care au la îndemână un sistem de sunet performant pot conecta calculatorul ca sursă audio prin intermediul conectorului optic S/PDIF sau cu ajutorul jack-ului de 3.5mm.

ASUS VivoMouse

Dacă desktop-ul atrage prin design și modul în care sunt așezate componentele, perifericele uimesc și mai mult prin gradul mare de funcționalitate. ASUS VivoMouse este un dispozitiv derivat dintr-un mouse laser ce oferă trei moduri de funcționare. ASUS VivoMouse poate fi un mouse laser wireless, poate funcționa ca un touchpad dar poate fi și o telecomandă în același timp.

ASUS VivoMouse

ASUS VivoMouse

Accesorii pentru ASUS VivoPC

Accesoriile calculatorului compact ASUS VivoPC se limitează la chestiunile strict funcționale. În pachet găsiți calculatorul, mouseul VivoMouse, bateriile pentru mouse, adaptorul și cablul de alimentare.

Accesorii ASUS VivoPC

Accesorii ASUS VivoPC

Pachetul software este mult mai generos și mult mai util. Odată cu ASUS VivoPC, utilizatorii mai au acces la: un software Anti-Virus Trial, Adobe Acrobat Reader, ASUS WebStorage, Intel Smart Connect Technology, Office 2013 Trial, Window Live, Ai Suite 3, ASUS Wi-Fi GO! și EZ Update.

Cei care călătoresc frecvent și vor să acceseze conținutul propriu pe orice dispozitiv conectat la internet, oriunde s-ar afla, pot alege să-și stocheze datele în ASUS WebStorage. ASUS oferă 32GB, gratuit timp de 3 ani ce pot fi folosiți pentru stocare informațiilor și fișierelor multimedia.

ASUS VivoMouse

ASUS VivoMouse

To Top