Stiri

ASUS WAVI Xtion la CeBIT 2011

ASUS a prezentat în cadrul CeBIT 2011 un nou senzor de mișcare pentru divertismentul pe calculator. WAVI Xtion (pronunțat “way-vee action”) este format din două componente – dispozitivul fără fir pentru streaming media WAVI și senzorul de mișcare Xtion. WAVI Xtion integrează tehnologia cu senzori de mișcare de la PrimeSense cu interfața portalului exclusiv ASUS Xtion pentru a aduce consumatorul mai aproape de tehnologie prin interacțiunea intuitivă cu aplicațiile.

Conexiunea calculatorului și a televizorului realizată prin wireless HDMI (tehnologie WHDI) la frecvența de 5GHz, pe o distanță de 25m, permite transferul fluent al conținutului high definition cum ar fi filme, jocuri sau fotografii. Aplicațiile disponibile odată cu lansarea includ MayaFit Cardio Lite, un joc de antrenament fizic cu senzori de mișcare și BeatBooster, un joc multiplayer în care utilizatorii controlează un avion cu reacție prin mișcările corpului.

Dezvoltatorii interesați să creeze conținut pentru PC bazat pe gestică pot utiliza pachetul ASUS Xtion PRO, primul set de instrumente profesionale pentru senzori de mișcare. ASUS plănuiește să lanseze Xtion Pro Developer Challenge în luna martie, oferind premii atractive și contracte pentru cei mai buni dezvoltatori. Aplicațiile selectate vor fi postate pe magazinul online ASUS @vibe.

To Top