Review

ASUS Zen AiO Pro Z240IC review

ASUS Zen AiO Pro Z240IC
ASUS Zen AiO Pro Z240IC

ASUS Zen AiO Pro Z240IC este un PC all-in-one complet, construit fără compromis, ce nu nu lasă loc de completări. ASUS a montat pe acest model cam tot ce se putea pune pe un astfel de produs, iar tehnologia de la interior a îmbrăcat-o într-o carcasă elegantă din aluminiu.

Prinderea dintre carcasa curbată din aluminiu și ecran este realizată cu același rafinament pe care îl puteți găsi la telefoanele high-end. Detaliile nu sunt lăsate la voia întâmplării, materialele de calitate fiind plăcute la atingere, iar îmbinările ascunse privirii sunt transformate în detalii estetice, așa cum se întâmplă cu marginea carcasei de aluminiu, tăiată cu mare precizie.

ASUS Zen AiO Pro Z240IC

ASUS Zen AiO Pro Z240IC

Partea frontală a calculatorului este dominată de ecranul IPS cu rezoluție 4K/UHD peste care a fost montat un filtru. Rama lată ne sugerează faptul că s-a dorit obținerea de spațiu la interior, in timp ce configurațiile multi-display au fost excluse din primul moment. În partea superioară a acestuia veți putea observa camera video Intel RealSense ce poate fi folosită atât pentru videoconvorbiri cât și pentru preluarea elementelor de gestică, prin care poate fi controlat calculatorul.

Partea din spate este acoperită de un capac curbat spre margini, fabricat integral din aluminiu, ce oferă impresia unui monitor de lux. Multitudinea de conectori este aliniată spre partea inferioară, utilizatorul având la îndemână: o intrare HDMI, o ieșire HDMI, patru porturi USB 3.0, un port USB 2.0, un conector de rețea LAN RJ45, ieșire pentru boxe sau căști, o intrare pentru microfon, un conector pentru alimentare, un cititor pentru carduri SD și un port USB 3.1.

ASUS Zen AiO Pro Z240IC

ASUS Zen AiO Pro Z240IC

După cum se poate observa din enumerarea de mai sus, conexiunile oferite pot fi comparate cu cele ale unui desktop, utilizatorul având la îndemână o mulțime de posibilități pentru orice fel de conexiuni între all-in-one și dispozitivele externe.

Stand ASUS Zen AiO Pro Z240IC

Stand ASUS Zen AiO Pro Z240IC

Piciorul pe care acesta se susține este simplu și elegant, fiind fabricat dintr-o singură bucată de aluminiu care păstrează textura plăcută a acestui metal, conferind în același timp durabilitate.

Ecranul poate fi înclinat pentru obținerea unui unghi mai bun, însă înălțimea sa nu poate fi ajustată și nici nu poate fi rotit. Acest lucru poate fi suplimentat prin schimbarea poziției pe masa de lucru.

Stand ASUS Zen AiO Pro Z240IC

Stand ASUS Zen AiO Pro Z240IC

Specificații hardware

ASUS Zen AiO Pro Z240IC este disponibil în câteva versiuni, ce se deosebesc între ele prin componentele hardware integrate. Aceste specificații ale produselor şi a sistemului de operare pot varia de la o regiune la alta. Aceste diferențe etajează calculatoarele all-in-one într-o plajă mai largă de preț, permițând celor constrânși de buget să se bucure de aceste modele fără să cumpere un hardware de care nu au nevoie cu adevărat.

Descriere ASUS Zen AiO Pro Z240IC

Descriere ASUS Zen AiO Pro Z240IC

ASUS Zen AiO Pro Z240IC

    Sistem de operare Windows 10 Home
    Ecran 23.8″(60.5cm), 16:9, Ecran lat, Ultra HD 3840×2160/, Full HD 1920×1080, iluminare LED, 178° unghi larg de vizionare, IPS, Touch Screen
    Multi-touch (Detecție a 10 atingeri simultane) (există și versiuni fără control tactil)
    Procesor generația a șasea de procesoare Intel Core i3/i5/i7
    Intel Core i7 6700T Quad-Core
    Intel Core i5 6400T Quad-Core
    Intel Core i3 6100 Dual-Core
    Chipset Intel H170 sau Intel H110
    Grafică
    NVIDIA GeForce GTX960M 2GB/4GB
    NVIDIA GeForce GTX950M 1GB/2GB
    NVIDIA GeForce 940M 2GB
    Memorie 4 GB până la 32 GB, DDR4 la 2133MHz
    Stocare SATA 500GB până la 2TB
    ASUS Hyper Storage:
    1TB HDD+128GB SSD
    1TB HDD+512GB SSD
    SSHD: 1TB HDD (8GB flash)
    SSD M.2 PCIe Gen 3 x 4 512GB
    Reţea Wireless 802.11 a/b/g/n/ac , Bluetooth V4.0
    LAN 10/100/1000/Gigabits Mbps
    Cameră 1 M Pixeli, 2 M Cameră Intel RealSense
    Audio SonicMaster Premium
    Boxe 2 x 4 W Woofer Intern
    Microfon încorporat
    Porturi I/O panou spate
    1 x USB 3.1
    4 x USB 3.0
    1 x USB 2.0
    2 x ieşire HDMI
    1 x LAN RJ45
    1 x Căşti (ieşire Boxe)
    1 x Microfon
    1 x conector alimentare
    1 x Conector alimentare
    Cititor de carduri 2 -în-1: SD/ MMC
    Sursă curent adaptor de 180 W sau adaptor de 120 W
    Dimensiune 585 x 434 x 52 ~190 cm (WxHxD)
    Greutate 7.3 kg
    Culoare Auriu Înghețat
    Accesorii Tastatură+Mouse
    Software ASUS WebStorage
CPUZ - ASUS Zen AiO Pro Z240IC

CPUZ – ASUS Zen AiO Pro Z240IC

ASUS Zen AiO Pro Z240IC folosește un panou IPS cu rezoluția 4K (3840×2160 pixeli), iluminat cu ajutorul LED-uri ce operă un unghi larg de vizualizare.

Ecranul este sensibil la atingere, reușind să detecteze până la 10 atingeri simultane. Diagonala de 23.8″(60.5cm) și formatul de 16:9 este ales ca standard de mulți utilizatori pretențioși. Culorile sunt intense și sunt potențate cu ajutorul unui filtru aplicat peste matricea 4K. Densitatea mare creează contururi clare ale imaginilor, iar filmele noi, disponibile la rezoluție 4K se pot urmări în cele mai bune condiții.

ASUS Zen AiO Pro Z240IC integrează un procesor Intel Core i7 6700T cu patru nuclee, tactat la frecvența de 2.8GHz. Atunci când este necesar, procesorul poate urca în frecvență până la 3.6GHz, beneficiind de tehnologia Intel Turbo Boost.

CPUZ - Memorii

CPUZ – Memorii

Eficiența energetică este asigurată de un proces de producție pe 14 nanometri, ce permite atingerea unui TDP (thermal design power) de numai 35W. Intel Core i7 6700T poate accesa până la 64GB de memorie DDR4. Versiunea din test dispune de 32GB memorie RAM DDR4, fabricată de Hyunday Electronics, considerată suficientă pentru majoritatea aplicațiilor existente în prezent.

CPUZ- Latențe memorii

CPUZ- Latențe memorii

Procesorul integrează soluția grafică Intel HD Graphics 530, însă ASUS a montat un accelerator NVIDIA GeForce GTX960M cu 4GB de memorie video GDDR5. Aceasta din urmă asigură resursele grafice pentru gamerii de ocazie, care doresc să ruleze jocuri cunoscute, cu mare impact la public, așa cum este Dota 2.

ASUS Zen AiO Pro Z240IC este echipat cu o camera video Intel RealSense, oferind posibilitatea de a interacționa cu PC-ul prin elementele de gestică realizate în fața camerei. Personal, nu sunt adeptul acestui mod de a introduce comenzi, odată ce mouse-ul este mult mai rapid și presupune mai puține mișcări pentru comenzile complexe, însă există aplicații și jocuri care folosesc această tehnologie. Recunoașterea facială 3D este o altă funcție a acestei camere.

Sistemul de operare Microsoft Windows 10 va recunoaște chipul utilizatorului și se va trece la autentificarea acestuia. Microfoanele duble preiau cu precizie sunetele, astfel încât comenzile date asistentului virtual Cortana să fie mai bine înțelese de către algoritmii de prelucrare a vocii.

Tastatura și mouse-ul wireless păstrează design-ul elegant al calculatorului, beneficiind de aceeași atenție la capitolul finisaje. ASUS Zen AiO Pro Z240IC este cu adevărat un sistem ce are nevoie de un singur fir, cel de alimentare cu energie. Utilizatorii care doresc să renunțe la desktopurile voluminoase și la cablurile aferente, ce acumulează praf greu de îndepărtat, au acum o alternativă viabilă.

Tastatură ASUS Zen AiO Pro Z240IC

Tastatură ASUS Zen AiO Pro Z240IC

ASUS promovează odată cu fiecare produs vândut și serviciile de cloud ale companiei. Odată cu Zen AiO Pro veți beneficia de 100 GB spatiu de stocare, disponibil gratuit, pentru un an, în ASUS WebStorage.

ASUS Zen AiO Pro Z240IC este disponibil în magazinele din România în diverse configurații care pot diferi foarte mult. ASUS spune că există un Zen AiO Pro pentru fiecare, de aceea utilizatorul trebuie să acorde puțină atenție versiunii pe care o cumpără pentru a se potrivi cât mai bine nevoilor sale.

Galerie foto ASUS Zen AiO Pro Z240IC

To Top