Stiri

ASUS Zenbook DUO: a sosit în premieră primul laptop OLED cu două ecrane de 14 inchi

Lansare Zenbook DUO UX8406

Una dintre cele mai interesante premiere ale anului până în acest moment a fost lansarea în România a laptopului ultra-portabil ASUS Zenbook DUO (2024) UX8406, care este echipat cu două ecrane tactile de 14 inchi OLED 3K la 120Hz. Gândit în special pentru nevoile profesioniștilor în mișcare, dar perfect adecvat și oricăror alte scenarii de utilizare, laptopul oferă un spațiu de lucru maximizat pentru productivitate în deplasare și multitasking fără efort.

Având o tastatură  detașabilă ASUS ErgoSense, de dimensiuni complete, cu conectivitate prin Bluetooth și touchpad-ul ASUS ErgoSense, noul dispozitiv oferă multiple moduri de utilizare pentru multitasking fără efort. Laptopul este însoțit de un stilou digital ASUS Pen 2.0 și un rucsac ASUS Vigour. Prețurile primelor configurații disponibile pornesc de la aprox. 9499 de lei (UX8406MA-PZ075X). Produsul este disponibil la precomandă și în eShop-ul oficial ASUS.

VEZI PREȚUL ONLINE

Design revoluționar

Zenbook DUO este primul laptop ce integrează două ecrane tactile OLED 3K la 120 Hz de 14 inchi, o tastatură magnetică detașabilă și un stand integrat ajustabil pentru a oferi un design compact axat pe nevoile utilizatorului, rescriind conceptul de utilizare convenabilă în mișcare. Fiind certificat Intel Evo, acesta combină multitasking-ul cu o excelentă mobilitate într-un pachet ușor, de aprox. 1,35 Kg.

ASUS Zenbook DUO

ASUS Zenbook DUO (Foto: PCN)

Ecranele premium ASUS Lumina OLED sunt certificate Dolby Vision, validate Pantone și acoperă 100% gamutul DCI-P3 de calitate cinematografică pentru a asigura o redare vie și fidelă a culorilor. De asemenea, panourile sunt certificate VESA DisplayHDR True Black 500 pentru cele mai intense niveluri de negru. Ecranele tactile oferă suport pentru utilizarea stiloului digital de înaltă precizie ASUS Pen 2.0 (inclus) cu 4096 de nivele de presiune, iar software-ul ScreenXpert încorporat preia multiple gesturi multi-touch – tipice unui smartphone – pentru o operare cât mai intuitivă: utilizatorii pot lansa o tastatură virtuală, pot maximiza o fereastră și pot accesa mai multe funcții prin gesturi simple realizate cu mai multe degete.

ASUS Zenbook DUO

ASUS Zenbook DUO (Foto: PCN)

ASUS Zenbook DUO

ASUS Zenbook DUO (Foto: ASUS)

Tastatura detașabilă a lui Zenbook DUO se fixează între cele două ecrane, putând fi transportată într-un mod cât mai practic. Acest design îmbunătățește portabilitatea și confortul, permițându-le utilizatorilor să tasteze sau să încarce tastatura fără probleme în orice moment, fără setări suplimentare. Conectorii pogo-pin de pe marginea ecranului inferior asigură o andocare sigură, cu magneți de auto-poziționare pe pinii pogo și pe colțurile celui de-al doilea ecran pentru a îmbunătăți și mai mult experiența generală.

Versatilitate fără efort

Alături de ingenioasa tastatură ASUS ErgoSense Bluetooth, acest Zenbook DUO vine și cu o balama cu deschidere la 180° și cu un stand încorporat ajustabil, care permite mai multe moduri și unghiuri de utilizare versatile. În plus, software-ul intuitiv ScreenXpert permite un control facil al conținutului afișajului în toate modurile de lucru.

Modul Ecran dublu: Atunci când este utilizat cu tastatura fără fir, acest mod oferă spațiu vizual de 19,8 inchi, care poate fi utilizat ca un singur ecran extins prin intermediul funcției ViewMax. Alternativ, cele două ecrane identice 16:10 pot fi utilizate independent, cu o gestionare ușoară a ferestrelor prin intermediul funcției App Switcher, care le permite utilizatorilor să controleze în totalitate ferestrele aplicațiilor, reducând astfel întreruperile și ajutându-i să se concentreze asupra sarcinii pe care o au de îndeplinit.

ASUS Zenbook DUO

ASUS Zenbook DUO (Foto: PCN)

Modul Desktop: Laptopul poate fi utilizat cu balamaua aliniată pentru ecrane alăturate orientate Portret. Combinat cu tastatura wireless, acest mod e perfect pentru programatori, cercetători, scriitori și pentru cei care lucrează cu tabele de date de mari dimensiuni. Utilizatorii pot afișa aplicații de productivitate pe un ecran, în timp ce pe celălalt pot afișa materiale de referință, documentație sau surse de cercetare. Alternativ, folosind funcția ViewMax, conținutul poate fi redat pe întregul spațiu vizual de 19,8 inchi.

Modul Laptop: Tastatura ASUS ErgoSense Bluetooth și touchpad-ul pot fi perfect poziționate magnetic pe ecranul inferior pentru o experiență tradițională în stil laptop, cu un ecran de 14 inchi și un raport de aspect de 16:10. Un conector pogo-pin încarcă automat tastatura atunci când este utilizată. Alternativ, ecranul inferior poate fi configurat ca o tastatură virtuală de dimensiuni normale, dacă utilizatorii nu vor să călătorească cu tastatura.

Modul de partajare: Permite partajarea ușoară a conținutului în cadrul ședințelor și prezentărilor de afaceri. Balamaua de 180° le permite ecranelor să se alinieze la orizontală, astfel încât toată lumea să poată vizualiza ecranul fără a se strânge în jurul lui, favorizând discuțiile și lucrul în echipă. În plus, conținutul de pe ecranul superior poate fi rotit cu 180°, dacă este necesar.

 

Extrem de performant

În ciuda formatului ultra-compact, Zenbook DUO nu face compromisuri în materie de performanță sau funcționalitate. Pentru productivitate, este echipat cu procesor până la Intel Core Ultra 9 H de ultimă generație, cu până la 32 GB de memorie RAM LPDDR5x și SSD PCIe 4.0 cu capacitate de 1TB sau 2TB. Bateria de mare capacitate – 75 Wh – are o durată de viață extinsă, este prietenoasă cu mediul, suportând cu până la 20% mai multe cicluri de încărcare decât generația anterioară. Fiind un laptop Intel Evo Edition, Zenbook DUO revine instantaneu din repaos, se încarcă ultra-rapid și oferă o autonomie a bateriei pentru toată ziua.

Procesoarele Intel Core Ultra dispun de prima unitate de procesare neurală (NPU) integrată de la Intel, care oferă o inteligență artificială cu latență redusă pentru a accelera multitasking-ul. Astfel, Zenbook DUO este foarte eficient pentru muncă, creativitate și divertisment, putând susține activități complexe fără probleme, pentru mai multă productivitate. Bucurându-se de suprafața vizuală imensă disponibilă pe Zenbook DUO, două ecrane de 14 inchi, utilizatorii pot rula fără efort toate aplicațiile preferate de productivitate – și le pot păstra la vedere – în același timp.

Carcasa cu profil subțire de 14.6 mm nu implică niciun compromis privind porturile I/O. Sunt disponibile două porturi Thunderbolt 4 compatibile Type-C, un port USB 3.2 Gen 1 Type-A, un port HDMI 2.1 (TMDS) și o mufă audio de 3,5 mm. Pentru o experiență de divertisment de neegalat, Zenbook DUO dispune de un sistem audio puternic certificat de Harman Kardon cu certificare Dolby Atmos pentru un sunet spațial multidimensional captivant.

ASUS s-a angajat să realizeze un design circular și să minimizeze impactul asupra mediului. Zenbook DUO este construit din aliaj de magneziu și aluminiu reciclat post-industrial (PIR) în proporție de 90%. Depășește cu până la 47,6% cerințele de eficiență energetică ale standardului ENERGY STAR, iar toate ambalajele din hârtie sunt realizate din hârtie 100% reciclabilă certificată FSC Mix. Testele riguroase de durabilitate în conformitate cu cel mai strict standard american MIL-STD-810H asigură fiabilitatea lui Zenbook DUO în utilizarea zilnică și maximizează durata de viață a dispozitivului pentru a-i spori sustenabilitatea.

Zenbook DUO (2024) este cel mai premiat laptop al ediției 2024 a CES, cu 24 distincții „Best of CES” acordate de publicații prestigioase în cadrul evenimentului și totodată, laureat “CES Innovation AWARDS”.

To Top