Review

REVIEW: ASUS ZenBook Prime UX31A

ASUS Zenbook Prime UX31A

Era ultrabook-urilor a fost deschisă de Intel care și-a evoluat corect posibilitățile tehnice și a creat o nouă generație de produse. Pe baza tehnologiei Intel, o mulțime de companii au pus în scenă aceeași piesă cu interpretări regizorale diferite. În esență, chipset-urile care stau în spatele ultrabook-urilor sunt același.
ASUS Zenbook Prime UX31A
Piața a trecut însă de la achiziționarea unor simple produse utilitare la hrănirea nevoii de a epata, simțită de fiecare utilizator. Nu îmi cumpăr o mașină pentru a mă deplasa de la A la B în condiții de confort și siguranță ci îmi cumpăr un automobil care să spună ceva despre mine fără a mă uita sub capotă. Cam asta e gândirea cumpărătorului modern care a trecut la un alt nivel al deciziei de cumpărare ce nu mai ține cont de nevoile de zi cu zi.
Dacă ar fi disponibil un premiu pentru cea mai bună punere în operă a tehnologiei ultrabook, ASUS ar câștiga cu siguranță acest premiu.
ASUS Zenbook Prime UX31A
Noul ASUS UX31A Zenbook Prime este o încântare din punct de vedere al design-ului dar și al performanței. Este un produs construit fără compromis, care oferă totul și de la care cu greu ți-ai mai dori altceva. Portabilul este deosebit de ușor, numai 1.3 kilograme, iar grosimea de numai 3 mm în partea din față și 9 mmm în partea din spate ar face invidios orice designer. ASUS UX31A face un Macbook Air să pară vechi și demodat iar dacă le comparam prețurile și caracteristicile, distanța dintre ele se mărește și mai mult. Nici nu e de mirare dat fiind că UX31A integrează cea mai recentă tehnologie disponibilă.

Specificații tehnice ASUS UX31A R4003V

Procesor Intel Core i7-3517U, două nuclee, arhitectură Ivy Bridge, 1.9 GHz, Turbo 3 GHz, memorie cache 4 MB
Chipset Intel HM76 Express Chipset
Memorie RAM 4GB DDR3, Frecvență 1600MHz
Stocare SSD SanDisk 256GB SATA 3
Ecran FULL HD IPS LED Anti-Glare, 13.3 inch, 1920 x 1080 pixeli
Grafică integrată Intel HD Graphics 4000
Sunet SonicMaster, Boxe Bang & Olufsen ICEpower
Microfon
Camera web HD
Tastatură iluminată
Wireless 802.11 a|b|g|n
Bluetooth 4.0
Două porturi USB 3.0, mini VGA, micro HDMI
Cititor SD
Acumulator intern Litiu polimer 6 celule, 50Wh
Alimentator 19V, 45W
Dimensiuni 325 x 223 x 3 (în față) – 18 (în spate) mm
Greutate 1.3Kg
Sistem de operare Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit

Noul ultrabook, prezentat în versiunile UX21A (11.6”) și UX31A (13.3”) este o reinterpretare naturală a vechii serii, asezonată acum cu a treia generație de procesoare Intel Core i7, SSD-uri rapide și display-uri Full HD IPS avansate. ASUS UX31A beneficiază de o carcasă construită integral din aluminiu, metalul fiind folosit fără economie chiar și în locurile unde unii producători folosesc plastic.
ASUS Zenbook Prime UX31A
Finisajul aluminiului este deosebit de plăcut iar senzația rece a metalului completată de soliditatea și densitate produsului oferă senzația lucrului bine făcut. Grila de ventilație este ascunsă de privirea utilizatorului la baza articulației ecranului. Pe spate există de asemenea o grilă de ventilație minimalistă.

Zenbook Prime se așează pe masă cu ajutorul a patru piciorușe din cauciuc cel fixează sigur. Fără a-i da posibilitatea să alunece. Capacul, confecționat de asemenea din aluminiu, poartă inscripția ASUS iar îmbinarea dintre rama ecranului și restul corpului este făcută cu ajutorul unei linii fine din plastic. Față de Zenbook UX31E, capacul se deschide mai ușor, fiind mai proeminent și mai ușor de fixat cu degetul.

Tastatura ocupă o suprafață mare iar tastele au dimensiuni generoase astfel încât dactilografierea să fie cât mai facilă. Cursa scurtă a tastelor favorizează introducerea rapidă a textului, acesta fiind un lucru apreciat de foarte mulți utilizatori. Față de generația anterioară, noul Zenbook Prime dispune de tastatură iluminată astfel încât să-l puteți folosi într-o încăpere slab iluminată sau în propriul domnitor cu lumina stinsă.
Asus Zenbook Prime UX31A
Touch pad-ul are dimensiuni generoase iar aplicația ASUS Smart Gesture Asus Zenbook UX31A – 3D Mark 06[/caption]activează funcțiile ce recunosc atingerea multiplă. Utilizatorul va putea să mărească fotografii întocmai cum o face pe un smartphone de ultimă generație sau va putea efectuat mișcări de rotație a hărților în Google Earth.
Asus Zenbook Prime UX31A

ASUS UX31A are la bază un procesor Intel Core i7-3517U, cu arhitectură Ivy Bridge, ce funcționează în mod normal la 1.9GHz. Procesorul are capacitatea de a se supratacta până la frecvența de 3GHzgrație tehnologie Turbo Boost, aplicațiile ce rulează pe un singur fir de execuție fiind primele avantajate. Tehnologia Intel Turbo Boost se face vinovată pentru obținerea unui timp de numai 12,714 secunde în Super Pi 1M, o valoare surprinzător de bună pentru un portabil.

Asus Zenbook UX31A - Super Pi

Asus Zenbook UX31A – Super Pi

Dacă în repaus, procesorul funcționează undeva în jurul valorii de 800MHz în momentul în care rulează Super PI 1M frecvența crește dinamic la 2.8GHz. Creșterea frecvenței de lucru în funcție de încărcarea procesorului este una dintre cele mai apreciate inovații Intel.

Asus Zenbook UX31A - Windows Index

Asus Zenbook UX31A – Windows Index


ASUS UX31A se bazează pe grafica Intel HD Graphics 4000 utilă pentru aplicațiile obișnuite și nerecomandată pentru jocuri. De altfel, e greu de imaginat un tânăr corporatist butonând un joc cu grafică avansată pe un Zenbook. Aplicațiile solicitante precum 3D Mark 06 încălzesc zona grilelor de ventilație, sistemul de răcire fiind solicitat la maximum. În momentul în care se trece la aplicațiile ce pun la lucru procesorul și grafica, ventilatorul își face simțită prezența printr-un șuierat perceptibil într-o cameră fără zgomot.
Asus Zenbook Prime UX31A
În 3D Mark 06, ASUS UX31A obține 5115 puncte dar, după cum spuneam, Zenbook Prime nu este un portabil pentru jocuri, pentru acești utilizatori ASUS oferind seria G.
Asus Zenbook UX31A - 3D Mark 06

ASUS UX31A dispune de un ecran IPS mat de 13.3 inci, cu rezoluție Full HD 1920×1080 pixeli. Unghiul larg de vizualizare de 178 de grade și ecranul mat cu densitate mare poate fi primit din orice poziție fără a degrada imaginea afișată.
ASUS Zenbook Prime UX31A
Zenbook Prime are culori precise ce redă bine tonurile naturale ale feței, lucru de apreciat dacă luam în considerare performanțele reduse ale altor modele care sunt acum pe piață.

Sistemul de sunet este bazat pe cooperare dintre ASUS și echipa Bang & Olufsen ICEpower, rezultatul fiind mai mult decât îmbucurător. Muzica se aude suficient de bine fără a fi necesară conectarea unei boxe exterioare. Camerele de rezonanță ale difuzoarelor de 25cc dă mai multă amplitudine sunetelor.
Asus Zenbook Prime UX31A
Accesoriile prezente în pachet sunt destul de limitate, totuși utilizatorul primește o husă de protecție deosebit de practică.
Asus Zenbook Prime UX31A
Asus Zenbook Prime UX31A

Ambalajul păstrează caracteristicile produselor de lux fiind construit cu atenție. Cutia are fermitate, culori sobre și elegante iar ambalarea produsului nu lasă loc de critici. ASUS Zenbook Prime UX31A poate fi oricând ales drept cadou, calitatea exteriorului fiind la cel mai înalt nivel.

Galerie Foto ASUS Zenbook Prime UX31A

To Top