Stiri

Noile laptopuri ASUS ZenBook de 13 și 14 inchi au ajuns în România – VEZI PREȚURI

Laptop ASUS ZenBook 14 UX425
Laptop ASUS ZenBook 14 UX425

Dincolo de orice, un laptop este un computer portabil. Iar când vine vorba de portabilitate, puține alte modele se ridică la standardele riguroase ale unui ZenBook. Cele mai noi linii de notebook-uri ZenBook, care includ ZenBook 13 (UX325) și ZenBook 14 (UX425/UM425), au fost lansate deja și pe piața românească (cu excepția modelului UM425, care  va ajunge în România în luna septembrie) și nu fac decât să confirme supremația ASUS pe acest segment de piață.

Noile modele sunt concepute cu gândul la portabilitate, în timp ce oferă o conectivitate polivalentă și cuprinzătoare. ZenBook 13 și ZenBook 14 (UX425) sunt chiar mai subțiri și mai ușoare ca vechea generație. ZenBook 13 cântărește numai 1,07 kg, în timp ce ambele modele au numai 13,9 mm în grosime, dar, în mod unic, acest design ultra-subțire oferă porturi I/O cuprinzătoare, incluzând unul HDMI de dimensiuni mari și porturi USB Type-A alăturate celui USB-C cu Thunderbolt 3 și cititorului microSD. Acestea sunt cele mai subțiri laptopuri de 13,3 și 14 inchi din lume ce oferă o conectivitate atât de cuprinzătoare.

Prețuri și disponibilitate

Seriile ASUS ZenBook 13/14 sunt disponibile pe piața românească la prețuri ce pornesc de la aproximativ 4.949 lei (taxe incluse).

Vezi prețul online pentru ZenBook 13 Vezi prețul online pentru ZenBook 14

ZenBook 14 (UM425) va ajunge în România în luna septembrie și va costa începând de la 4.099 lei (taxe incluse).

Vezi un trailer video pentru noile ZenBook

Ecrane excelente și hardware puternic

Cele mai recente modele ZenBook oferă două dimensiuni de ecran. Pentru cei care călătoresc frecvent există ultra-ușorul ZenBook 13, care oferă un ecran de 13 inchi și are o greutate de doar 1,07 Kg, iar pentru cei care preferă un ecran mai mare, există ZenBook 14 (UX425), cu ecran de 14 inchi. ZenBook 13 și ZenBook 14 au ecrane NanoEdge pe patru laturi, luminoase și clare, cu rame subțiri ce creează un raport ecran/corp de 90% pentru o experiență de vizualizare mai captivantă. Ambele modele sunt proiectate pentru portabilitate fără efort, având o carcasă integral metalică, ce nu depășește grosimea de 13,9 mm.

Noile modele pot fi echipate cu ecrane cu un consum redus de energie de doar 1 W, ce oferă o luminozitate incredibilă de până la 450 de niți, autonomia putând fi extinsă până la 22 de ore, ceea ce înseamnă că poți „uita” încărcătorul acasă fără riscul de a rămâne fără baterie pe parcursul unei zile de lucru tipice.

ZenBook 13 și ZenBook 14 sunt motorizate de cele mai recente procesoare Intel Core din generația a zecea – până la seria Core i7 și sunt echipate cu până la 32 GB memorie RAM de mare viteză pentru a ajuta utilizatorii să rezolve sarcinile zilnice. ZenBook 14 (UM425), așteptat la toamnă, are la bază procesoare AMD Ryzen cu până la 8 nuclee. Laptopurile au, de asemenea, SSD-uri de până la 2 TB PCIe 3.0 x4 pentru a asigura timpi de inițializare mai rapizi și încărcarea aproape instantanee a aplicațiilor. Având cel mai recent standard WiFi 6 (802.11ax), utilizatorii se pot bucura de viteze wireless ce sunt de până la 3 ori mai rapide ca WiFi 5, au de 4 ori mai multă capacitate de rețea și o latență cu până la 75% mai scăzută.

Designul ZenBook

Designul metalic, cu cercuri concentrice, caracteristic modelelor ZenBook se regăsește și la aceste noi modele, care se potrivesc perfect cu stilul de viață actual. Design lor stilat este pus în valoare în două opțiuni de culoare atemporale. Pine Grey este o nuanță glossy, calmă și discretă, ce proiectează echilibrul profesional și oferă o versiune specială a finisajelor metalice specifice Zenbook. Cea de-a doua, Lilac Mist, transmite o notă subtilă de lux. Elegantă și modernă, fermecătoare și sofisticată, această nuanță mată este se potrivește perfect cu finisajul clasic metalic al modelului ZenBook.

Laptop ASUS ZenBook 14 UX425

Laptop ASUS ZenBook 14 UX425

Funcții cu care poți folosi mai comod laptopul

ZenBook 13, ZenBook 14 și ZenBook 14 (UM425) suportă noua funcție USB-C Easy Charge, care permite încărcare ultra-rapidă cu orice încărcător certificat USB-C Power Delivery, cum ar fi încărcătorul de 65 W din pachet, sau de încărcare mai lentă atunci când priza nu este disponibilă, utilizând încărcătoarele din avioane, încărcătoarele portabile sau bateriile externe.

Toate modelele sunt dotate, de asemenea, cu un nou design ergonomic al tastaturii, care crește dimensiunea pentru o experiență de tastare mai confortabilă. Pentru un confort maxim de tastare, balamaua ErgoLift, prelucrată cu precizie, înclină automat tastatura la unghiul optim de tastare atunci când capacul este deschis. Această acțiune creează spațiu sub laptop pentru un flux de aer suplimentar.

Pentru introducerea ușoară a datelor, toate modelele sunt disponibile în mod opțional cu ASUS NumberPad 2.0, care îmbunătățește productivitatea. Aceasta este un touchpad cu funcție dublă, cu o tastatură numerică integrată, iluminată cu LED-uri. Chiar și atunci când NumberPad este activat, touchpad-ul poate fi utilizat pentru controlul cursorului, datorită software-ului său inteligent.

Camera integrată cu infraroșu (IR), situată pe rama superioară, facilitează autentificarea facială cu Windows Hello. De asemenea, funcționează în condiții de iluminare slabă, astfel încât accesarea ZenBook este mai ușoară și mai rapidă ca niciodată în orice mediu.

To Top