Stiri

Zenfone 11 Ultra: detalii esențiale despre noul telefon flagship ASUS

Zenfone 11 Ultra
Zenfone 11 Ultra
(CREDIT: ASUS)

ASUS a dezvăluit telefonul Zenfone 11 Ultra, aducând îmbunătățiri tehnologice și o abordare sustenabilă în designul acestuia. Ecranul AMOLED de 6,78 inchi, bateria de lungă durată (5500mAh) și funcțiile AI îmbunătățite sunt atuurile noului model. Există două configurații, cu prețuri începând de la aproximativ 4999 lei, iar oferta Early Bird oferă o reducere de 500 de lei pentru precomenzi.

Zenfone 11 Ultra funcționează pe baza platformei mobile Snapdragon 8 Gen 3, oferind performanțe ridicate în gaming și multitasking. Cu o memorie RAM de 16 GB și 512 GB de stocare internă, utilizatorii se pot baza pe un dispozitiv robust, capabil să gestioneze fără efort sarcinile AI și care oferă un gameplay fluid și o grafică captivantă.

Ecranul AMOLED de 6,78 inchi oferă o rată de reîmprospătare de până la 144 Hz (în anumite jocuri, altfel e de 120hz) și un raport ecran/corp de 94%. Redă imagini vibrante, care prind viață cu ajutorul tehnologiei LTPO (oxid policristalin de temperatură joasă) pentru eficiență energetică.

Carcasa este realizată din materiale reciclate, subliniind angajamentul ASUS pentru sustenabilitate. Zenfone 11 Ultra vine în patru culori inspirate din peisaje naturale, oferind o paletă vizuală variată care se aliniază stilurilor diverse ale utilizatorilor. De la albastrul „Skyline Blue”, ce reflectă cerul din timpul zilei, la „Eternal Black” ce aduce în prim-plan cerul nopții, fiecare nuanță este gândită să capteze esența unor momente și locuri specifice. „Misty Grey” și „Desert Sand” completează colecția, evocând liniștea dimineților cețoase și dinamica dunele de nisip.

Zenfone 11 Ultra

Zenfone 11 Ultra (Foto: ASUS)

Autonomia telefonului Zenfone 11 Ultra

Bateria de 5500 mAh promite o autonomie extinsă de peste 26 de ore, fiind susținută de tehnologia HyperCharge de 65 W și compatibilitatea cu încărcare wireless Qi.

Sistemul de camere foto de pe Zenfone 11 Ultra

Sistemul de camere foto al lui Zenfone 11 Ultra cuprinde o camera frontală de 32 MP RGBW și 3 camere pe spate:

  • Cea principală de 50 MP 1/1,56 inchi, f/1,9 cu Hybrid Gimbal Stabilizer 3.0 pe 6 axe
  • Wide de 13 MP, f/2.2
  • Tele de 32 MP, f/2.4, OIS, zoom optic 3X.
Zenfone 11 Ultra

Zenfone 11 Ultra (Foto: ASUS)

Camera foto de 50 MP este susținută de funcții avansate, cum ar fi stabilizatorul Hybrid Gimbal Stabilizer 3.0 pe 6 axe, stabilizarea video Super HyperSteady și înregistrarea sunetului surround 3D cu ajutorul OZO Audio. Aceste elemente se combină pentru a oferi o stabilizare și o calitate audio de neegalat, stabilind noi standarde în tehnologia imaginii pentru smartphone-uri. Stabilitatea are prioritate, datorită stabilizatorului gimbal hibrid pe 6 axe aflat la a treia generație. Această tehnologie inovatoare asigură faptul că videoclipurile rămân fără neclarități și fără tremurături – chiar și atunci când telefonul este în mișcare – permițându-le utilizatorilor să capteze fără efort imagini de calitate profesională.

În completarea progreselor hardware, Zenfone 11 Ultra introduce diverse îmbunătățiri software pentru a-i spori și mai mult capacitățile la capitolul imagine. Modul AI Portrait Video oferă un efect de profunzime a câmpului, adăugând o estetică profesională videoclipurilor, în timp ce ajustarea manuală a focalizării le acordă utilizatorilor un control creativ asupra narațiunii vizuale.

Suportul AI îmbunătățește și mai mult experiența de folosire, introducând funcții precum HyperClarity și AI Object Sense, care ajută la realizarea unor imagini realiste și la surprinderea fiecărui moment de viață. HyperClarity, o funcție activată în timpul zoom-ului, crește semnificativ claritatea imaginii prin modele de învățare profundă, reconstruind imaginile și adăugând detalii pe baza recunoașterii AI. În plus, camera frontală de 32 MP oferă performanțe îmbunătățite în condiții de iluminare scăzută și un unghi mai larg, pentru selfie-uri uimitoare chiar și în medii dificile.

Vezi trailer video cu Zenfone 11 Ultra

Funcții cu AI pe Zenfone 11 Ultra

Zenfone 11 Ultra oferă funcții avansate de inteligență artificială, valorificând performanțele AI puternice ale platformei Snapdragon 8 Gen 3, pentru a redefini modul în care utilizatorii interacționează cu dispozitivele lor. Cu capabilitățile AI Noise Cancelation, bazate pe tehnici de calcul de învățare automată, telefonul oferă un sunet clar și cristalin în toate scenariile, fie că este vorba de apeluri, mesagerie instantanee sau comunicări în jocuri.

În primul rând, dispozitivul introduce AI Call Translator, care permite conversia instantanee a vorbirii în text și traducerea în limba preferată a utilizatorului. Prin utilizarea unor modele sofisticate de inteligență artificială, Zenfone 11 Ultra înțelege nuanțele contextuale, facilitând o comunicare fără probleme, dincolo de barierele lingvistice. Traducerea este apoi convertită în mesaj vocal clar, îmbunătățind înțelegerea și conectivitatea utilizatorilor din întreaga lume.

Zenfone 11 Ultra

Zenfone 11 Ultra (Foto: ASUS)

Funcția AI Wallpaper de pe Zenfone 11 Ultra le permite utilizatorilor să creeze imagini de fundal personalizate, pe baza a 6 direcții de stil diferite. Cu doar câteva indicații și cu algoritmul avansat de AI, utilizatorii pot crea fundaluri unice care să le reflecte stilul și personalitatea, adăugând o notă de individualitate dispozitivului lor.

O altă caracteristică revoluționară este funcția AI Transcript, care oferă transcrierea în timp real cu aplicația Recorder, atât pe durata înregistrării, cât și din fișiere vocale existente, cu ajutorul tehnologiei avansate AI. Cu ajutorul instrumentului de înregistrare încorporat în telefon, acesta îți permite să captezi și să salvezi cu ușurință transcrierile la nivel local, fără a fi nevoie de încărcări în cloud, asigurând confidențialitate și comoditate.

Zenfone 11 Ultra transformă gestionarea fișierelor prin funcția de căutare semantică. Utilizatorii pot căuta fotografii în galeria lor și aplicațiile instalate folosind cuvinte cheie, grație învățării multimodale. Această funcție intuitivă înțelege comenzile în limbaj natural, cu suport în mai multe limbi și funcționalitatea offline. În plus, este integrată în setările telefonului pentru un acces ușor, simplificând experiența utilizatorului în timpul configurării telefonului.

To Top