Stiri

Automobilul Tesla Model Y primește un procesor AMD Ryzen pe piața chineză

Tesla Model Y
Tesla Model Y

Tesla se află într-o continuă expansiune a capacităților de producție, fabrica din Shanghai fiind proiectată în special pentru cea mai mare țară a lumii. Cum vânzările Tesla pe piața chineză sunt condiționate cumva (în mod neoficial) de prezența unei fabrici locale, Tesla a trebuit să facă acest pas pentru a evita eventualele neplăceri aduse de partidul unic aflat la conducerea țării.

Fabrica Tesla din Shanghai (Gigafactory 3) fabrică automobilele Model 3 și Model Y, ce au prețuri rezonabile pentru clienții asiatici. Tesla Model Y este livrat acum cu un procesor AMD Ryzen aflat în spatele sistemului de infotainment. În mod obișnuit, automobilele Tesla au la bază un procesor Intel. Nu se știe sigur dacă este același procesor ca cel aflat pe cele mai noi modele S și X. De asemenea, nu este clar dacă Tesla va folosi procesorul AMD Ryzen pentru piața chineză sau va fi pus și pe automobilele produse în alte uzine. În trecut, Tesla folosea aceeași platformă pentru toate automobile sale, indiferent de echipare, pentru a limita numărul de repere. Acest lucru simplifica logistica și integrarea subansamblelor.

Alegerea procesoarelor AMD poate fi o încercare de a limita deficitul de semiconductori, de a reduce consturile sau de a-și consolida lanțurile de aprovizionare.

Fabrica Tesla din Shanghai

To Top