Stiri

BenQ lansează EX2780Q, un monitor de gaming 2K la 144Hz

Monitorul de gaming BenQ EX2780Q
Monitorul de gaming BenQ EX2780Q

BenQ a lansat monitorul de gaming EX2780Q de 27″, cu panou IPS și tehnologii HDRi și AMD FreeSync. Monitorul fusese comunicat la finalul lui septembrie 2019, prețul lui afară fiind 599$. În acești bani gamerul primește o rezoluție nativă 2K, adică WQHD (2560×1440), plus un refresh rate la 144Hz, având concurenți în clasă de la Acer Predator, ASUS Republic of Gamers și Gigabyte Aorus.

EX2780Q acoperă 95% din spectrul de culoare DCI-P3, beneficiind și de unghiuri largi de vizualizare de până la 178 de grade. Rata de reîmprospătare de 144Hz este însoțită de suportul pentru AMD FreeSync, astfel încât acțiunea din jocuri să fie afișată fluid și fără distorsiuni. Tehnologia HDRi face ca scenele întunecate să fie mai bogate în detalii, iar controlul inteligent al luminozității permite o redare clară și realistă a detaliilor, chiar și în zonele întunecate ale imaginii.

Sunet 2.1 integrat și port USB-C

Monitorul are boxe integrate pentru a reda sunet 2.1, cu o putere de 2 x 2 W, plus 5W pentru subwoofer. Experiența audio se poate regla rapid prin cele 4 moduri preconfigurate: Rock/Party, Cinema, Dialogue/Vocal, Pop/Live și Game.

În privința conectivității, notăm portul USB Tip-C ce permite transfer de date, alimentare până la 10W și DP Alt Mode. Porturile sunt completate cu audio jack pentru căști, un DisplayPort 1.4 și 2 intrări HDMI 2.0. Prin urmare, e un ecran recomandat și pentru PC-uri și pentru consolele de jocuri.

Monitorul de gaming BenQ EX2780Q

Monitorul de gaming BenQ EX2780Q

La capitolul design, BenQ EX2780Q are o ramă foarte îngustă pe 3 dintre cele 4 laturi, fiind bun pentru scenarii multi-monitor. Este însoțit în pachet de o telecomandă ce permite printre altele și utilizarea de scurtături sau controlarea boxelor integrate. Din păcate, acest monitor nu dispune de un suport cu reglare pe înălțime, ci doar se poate apleca în față și în spate.

Pentru prevenirea oboselii ochilor, EX2780Q are tehnologii Eye-Care, precum Low Blue Light și Flicker Free. În plus, Brightness Intelligence Plus asigură o experiență omogenă pe toată durata utilizării, prin ajustarea dinamică a luminozității și temperaturii de culoare în funcție de lumina ambientală.

Urmăriți un video de prezentare cu BenQ EX2780Q:

To Top