Stiri

Bucharest Gaming Week 2023: descoperă programul complet și influencerii participanți


(CREDIT: Bucharest Gaming Week )

Bucharest Gaming Week are loc în perioada 7 -15 octombrie 2023,  în format hibrid, cu evenimente în diferite locații, dar și transmisiuni online. Evenimentul central va fi găzduit de Palatul Parlamentului, sâmbătă și duminică, 14 și 15 octombrie, de la ora 10:00. Intrarea în clădire se face din Piața Constituției.

Minorii sub 14 ani vor putea intra doar însoțiți de un părinte sau tutore, iar persoanele cu dizabilități beneficiază de acces liber pe baza certificatului medical. Biletele pentru Bucharest Gaming Week pot fi achiziționate atât online, cât și la fața locului, având prețuri de 85 lei pentru sâmbătă, 75 lei pentru duminică și 130 lei pentru un abonament.

În cele trei săli ale Palatului Parlamentului, Unirii, Take Ionescu și I.I.C Brătianu, gamerii se vor întâlni cu cei mai populari streameri și vloggeri din România, vor putea experimenta cele mai noi jocuri internaționale și vor concura în cadrul multor competiții cu sute de premii.

Jocurile proaspăt lansate anul acesta pe care gamerii le vor putea juca la eveniment se numără Counter-Strike 2, Mortal Kombat 1, Baldur’s Gate III, Assassin’s Creed Mirage și multe altele. Nu vor lipsi nici cele mai urmărite jocuri ale momentului precum Minecraft, Stumble Guys, League of Legends, Fortnite sau Valorant.

Influncerii din gaming ce vor participa la BGW 2023

Printre creatorii de conținut anunțați la Bucharest Gaming Week se numără IHATEPINK, Theo Zeciu, Bercea, Lectură, Gannicus, Salbaticu’ Sebi, Ovvy, iSilent, Mădălin, Tudor Buțan, Andu, meitii, Luca Luk, Werty, Antonia, Bobospider, karinul, Adrii, IceManLucky și mulți alții. Aceștia vor organiza turnee demonstrative în jocurile preferate alături de membrii comunităților lor și vor participa la sesiuni de meet & greet în cadrul cărora vor povesti alături de fanii lor.

O săptămână plină de gaming

Bucharest Gaming Week începe cu o serie de streamuri transmise în direct în perioada 7-8 octombrie, unde unii dintre cei mai populari influenceri își vor provoca comunitățile cu misiuni în cele mai populare jocuri ale momentului. Gamerii din toată țara sunt invitați să-i urmărească online, printre mulți alții, pe Bercea, Lectură, Gannicus, Sălbaticu’ Sebi, Ovvy, Luca Luk, Antonia, karinul sau Adrii jucând Counter-Strike 2, EA Sports FC 24,  Minecraft și multe alte jocuri.  

În perioada 7-13 octombrie 2023, Bucharest Gaming Week oferă o multitudine de evenimente conexe care scot în față puterea creatoare și oportunitățile pe care le oferă industria de gaming, de la workshop-uri de game development pentru liceeni la conferințe pe tema cybersecurity.

Astfel, elevii liceelor Tudor Vianu și Mihai Viteazul din București vor participa la prezentări și workshop-uri organizate la studiourile Amber și Gameloft din București,  în cadrul cărora tinerii vor descoperi ce abilități sunt necesare pentru a construi o carieră în industria dezvoltatoare de jocuri video.

Pe 13 octombrie, în cadrul Bucharest Cybersecurity Conference, va avea loc o masă rotundă organizată în parteneriat cu Sigurantaonline.ro, DNSC și Poliția Română care atrage atenția asupra pericolelor la care sunt expuși jucătorii în spațiul online.

Palatul Parlamentului, epicentrul Bucharest Gaming Week 2023   

Pasionații de jocuri video, cosplay, esports și nu numai sunt așteptați la Palatul Parlamentului, pe 14 și 15 octombrie, pentru două zile pline de premii, aventură și distracție neîntreruptă. Explozia de energie și distracție sunt garantate de surprizele pregătite pentru cei mici și mari deopotrivă. Cei care se încumetă să intre în arenă se vor confrunta cu cei mai populari influenceri în turnee de excepție și concursuri incitante cu premii fabuloase.

Harta standurilor de la Bucharest Gaming Week 2023   

Bucharest Gaming Week 2023 - harta standurilor

Bucharest Gaming Week 2023 – harta standurilor (Foto: Bucharest Gaming Week )

Viitorul gaming-ului se dezvăluie în cadrul Arenei Virtual Reality, unde vizitatorii vor face parte din simulări uimitoare și vor trăi momente de neuitat în meciurile deadmatch sau pe echipe din jocurile Quantum Arena și Cops vs. Robbers. Spiritul competitiv va fi dus la cote maxime în Esports Zone, un spațiu epic cu peste 40 de calculatoare unde se vor da lupte intense în jocuri precum Fortnite, PUBG și Call of Duty: Warzone. Cei care preferă gaming-ul pe mobile, își vor putea demonstra abilitățile în cadrul Mobile Arena, participând la competiții organizate folosind cele populare jocuri ale momentului – Stumble Guys, Free Fire, Minecraft și Clash Royale. Pasionații de retro games vor putea juca Street Fighter si alte jocuri iconice lansate în anii ‘80 și ‘90 pe două cabinete arcade.

Arena de sim racing revine în cadrul evenimentului, după emoția generată la debutul de anul trecut. Programul de la Sim Racing Arena include turnee pentru amatori în Assetto Corsa și Assetto Corsa Competizione, perioade free to play, dar și evoluția sim racerilor de referință din țară în cadrul finalei Digital Romanian Endurance Series. Campionatul virtual a început în luna martie, oglindind în Assetto Corsa acțiunea de pe circuitele reale. Marea finală de la BGW se va desfășura, într-o premieră absolută, pe varianta digitală a circuitului Transilvania Motor Ring, transpus pe simulator de developerii Racing League Romania pe baza unei scanări laser de înaltă definiție. Marele premiu rezervat campionilor constă în experiențe de pilotaj pe circuit, chiar cu mașinile folosite de-a lungul anului în Digital RES: BMW 325i Cup și Dacia Logan Cup.

To Top