Stiri

Campionatul online ROG Masters 2020 a fost urmărit de 195.000 de fani esports

În lipsa marilor evenimente de gaming, desfășurate în sălilele polivalente sau în centrele expoziționale, competițiile s-au mutat în mediul online. ROG MASTERS Romania 2020, ediția online a celui mai mare turneu de gaming ROG din țara noastră și-a cunoscut câștigătorii la finalul lunii octombrie. Desfășurându-se în două etape online în perioada 3 iunie – 25 octombrie, pe două titluri populare – Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) și League of Legends (LoL) – ROG MASTERS Romania 2020 a beneficiat de premii în valoare totală de peste 30.000 Euro. Pe durata evenimentului, aproximativ 195.000 de privitori au asistat la bătăliile online ce au implicat peste 3000 de jucători.

Finalele au avut loc pe 24 octombrie 2020 pentru Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), respectiv pe 25 octombrie 2020 pentru League of Legends (LoL). Campionii au fost recompensați cu cele mai noi laptopuri de gaming ROG Strix SCAR.

Totul a început cu o campanie de calificări online, fapt ce a permis înscrierea tuturor celor care au dorit cu adevărat să participe la cele două competiții, indiferent de locul reședinței. Pentru CS:GO s-au înscris peste 400 de echipe, dovedind că acesta e cel mai apreciat joc de tip first-person shooter din România. În paralel, meciurile de League of Legends au atras în total 198 de echipe. Fiecare meci a fost o provocare, sesiunile de calificări fiind transmise online, putând fi vizionate de prieteni, dar și de fanii Republic of Gamers.

Nexus Gaming a câștigat competiția de Counter-Strike: Global Offensive

Compeția de Counter-Strike: Global Offensive a fost câștigată de echipa Nexus Gaming, finala de pe 24 octombrie fiind vizionată pe YouTube de aproape 20.000 de urmăritori, cu un maxim de 2200 de privitori simultan. Per total, meciurile de Counter-Strike: Global Offensive au fost urmărite de peste 170.000 de spectatori online, totalizându-se peste 43.600 de ore și în jur de 320.000 de vizualizări. Jocurile au implicat peste 2000 de jucători.

Minerii au câștigat competiția de League of Legends

Meciurile de League of Legends au avut parte de un număr mai restrâns de urmăritori, însă la fel de pasionați de gaming și victorii online. Peste 15.400 de spectatori online au accesat transmisiile ROG Masters 2020 pentru acest joc. Mai mult, etapa finală de LoL a înregistrat numărul maxim de privitori în același moment: 2400. Trofeul i-a revenit echipei Minerii, care a obținut prima poziție după o competiție dificilă.

To Top