Stiri

Castigatorii Internetics 2007 nu respectă Standardele Web

Un raport realizat de www.standardeweb.ro ne anunţă că nici unul dintre câștigătorii Internetics 2007 nu respectă Standardele Web în totalitate. Cel mai aproape de acest lucru se află basescu.ro, al celor de la Webstyler. Vestea și mai proastă este că a existat şi un câştigător cu peste 1000 de erori în cod. Din cei 55 de nominalizaţi, doar doi au trecut testul de validare a codului HTML: vitamina.ro şi vreaucredit.ro.

Dacă respectarea Standardelor Web ar fi fost un criteriu de eligibilitate pentru intrarea în competiţie, am fi avut 20 de site-uri în 43 de categorii. Paradoxal, este o îmbunătăţire faţă de anii anteriori, dar mai este mult până să putem afirma că suntem în direcţia corectă. Acest raport încearcă să tragă un semnal de alarmă în acest sens.

Au fost analizate 292 pagini Web, împărţite în 43 categorii preluate din site-ul Internetics, validarea acestora având loc la o zi după decernarea premiilor. Un număr de 20 (6.85%) pagini au fost găsite fără erori. Mai puţin de 5 erori au fost găsite la 41 (14.04%) site-uri.

Deși suntem departe de a avea o piaţă Web Dev matură, procentul site-urilor corecte din punct de vedere semantic și structural fiind foarte mic, remarcăm câteva categorii în care nevoia de utilizatori a făcut ca adoptarea standardelor să se facă timid prezentă: Produse de folosinţă îndelungată, Corporate, Divertisment și cultură sau Afaceri.

La polul opus se află categorii precum Ştiri, Sport, Servicii Diverse sau Lifestyle, la care nici una din paginile înscrise în concurs nu a putut fi validată.

To Top