Stiri

Cel mai rapid monitor de gaming vine de la Republic of Gamers – ROG Swift 500Hz cu NVIDIA G-SYNC și Reflex

ROG Swift 500Hz cu NVIDIA G-SYNC și Reflex
ROG Swift 500Hz cu NVIDIA G-SYNC și Reflex

Republic of Gamers (ROG) a anunțat ROG Swift 500Hz, primul monitor pentru „esports” cu rată de reîmprospătare de 500Hz din lume. Swift 500Hz dispune de un ecran FHD (1920 x 1080) de 24,1 inchi, care utilizează tehnologia panoului Esports-TN (E-TN) pentru a oferi un timp de răspuns cu 60% mai mic comparativ cu al ecranelor LCD TN standard, ceea ce îl face cel mai rapid ecran LCD de până acum.

Pentru a crea acest panou de gaming revoluționar, ROG a colaborat cu AU Optronics (AUO), valorificând tehnologia sa exclusivă AmLED. Această tehnologie permite un control precis asupra luminozității, contrastului, culorilor și ratei de reîmprospătare, toate în timp real și pe baza imaginilor afișate – rezultând o performanță revoluționară.

Swift 500Hz include NVIDIA G-SYNC și modul îmbunătățit Esports Vibrance – special adaptat pentru „esport” – integrat direct în firmware-ul monitorului. Acesta permite să treacă mai multă lumină prin cristalele LCD, oferind culorilor noi niveluri de vibrație. Având în vedere că latența este un factor crucial în jocurile „esports”, Swift 500Hz include, de asemenea, NVIDIA Reflex Analyzer, permițându-le jucătorilor să măsoare latența cu un singur clic.

ASUS ROG are tradiție în lansarea de monitoare din ce în ce mai avansate în domeniul gamingului. În urmă cu un deceniu, ASUS a introdus primul monitor de gaming 1080p cu rată de refresh de 144Hz din lume. În 2017, ROG a lansat primul monitor de gaming NVIDIA G-SYNC la 240Hz. Iar în 2020, ROG a lansat primul monitor de gaming de 360Hz.

„Când am lansat primul monitor de 144 Hz, în 2012, oamenii spuneau că ochiul uman poate percepe doar 60 de cadre pe secundă”, explică Gavin Tsai, Display Product Manager în cadrul ASUS. „Apoi, când am introdus monitorul nostru cu 240Hz, au spus că omul nu poate percepe diferența”, continuă Tsai. „Astăzi, pe o piață în care monitoarele de gaming de 144Hz și 240Hz sunt comune și reprezintă specificații standard, noi deschidem un drum cu totul nou cu incredibila viteză a monitorului ROG Swift 500Hz.”

Cu neclarități minime de mișcare, imagini îmbunătățite și o latență de intrare mai mică, ROG Swift 500Hz este conceput pentru a le oferi jucătorilor profesioniști de „esports” un avantaj în cadrul turneelor. Una dintre aceste caracteristici impresionante – latența extraordinar de scăzută – este posibilă, în parte, grație unui parteneriat vital cu NVIDIA.

„ROG Swift 500Hz cu tehnologia NVIDIA G-SYNC oferă jucătorilor cea mai mică latență disponibilă pe oricare monitor de pe piață”, a declarat Seth Schneider, manager de produs Esports în cadrul NVIDIA. „Iar cu NVIDIA Reflex Analyzer la bord, gamerii își pot măsura latența cu un singur clic, asigurând cei mai rapizi timpi de răspuns pentru cele mai intense jocuri.”

To Top