Stiri

Centrul de date din județul Dolj primește o certificare importantă

Administrarea centrelor de date
Administrarea centrelor de date

Centrul de date construit lângă Craiova de compania Cluster Power cu ajutorul echipei de ingineri a Tema Energy a obținut oficial acreditarea Tier III Design Accredited din partea Uptime Institute SUA. Cluster Power este primul centru de date hyper-scalabil care are capacități de inteligență artificială din România.

Anunțul a fost făcut în premieră la Data Center Forum, singurul eveniment dedicat industriei de data centere din România organizat de Tema Energy.

Prin obținerea certificării Tier III Design, România intră pe harta internațională a campus-urilor certificate Uptime, devenind un reper în piața de data centere proiectate în acord cu cele mai exigente standarde de reziliență în funcționare, oferind astfel cele mai moderne soluții de tehnologii de tip power & cooling, care conferă siguranța functionării neîntrerupte a activității IT pentru clienții care aleg să beneficieze de servicii de cloud, computing și infrastructură IT.

Procesul de omologare care a dus la obținerea certificării a fost laborios, întins pe durata a 12 luni, timp în care specialiștii și inginerii Tema Energy au proiectat, în cadrul primului centru de date al Cluster Power, zona de Tehnologie (infrastructură electrică, mecanică, climatizare, power back-up, stingere incendii, securitate, protecție anti-seismică, rack-uri, soluții de monitorizare etc) și au livrat, instalat, testat și pus în funcțiune echipamentele aferente acesteia.

”Cluster Power întrunește o serie de premiere tehnologice nu doar pentru România, ci și pentru Europa: este cel mai mare centru regional de excelență în inteligență artificială, este primul centru de date din regiune conectat direct la furnizare de energie de înaltă putere (până la 200 MW) și este primul centru de date din Europa care utilizează o tehnologie de răcire inovatoare, produsă printr-un proces foarte eficient din punct de vedere energetic. Toate acestea au fost realizabile și grație echipei de ingineri Tema Energy, care a tratat cu profesionalism fiecare aspect derulării proiectului în care a fost implicată ”, afirmă Cosmin Georgescu, CEO Cluster Power.

Certificarea Tier III Design atestă faptul că respectivul proiect prezintă riscuri minime de întrerupere, beneficiază de echipamente și instalații redundante și reziliente și respectă cele mai bune practici în domeniu, pentru a avea o funcționare neîntreruptă și eficientă.

To Top