Stiri

China ataca cu iPed

De ani buni, producatorii japonezi se intrec in a oferi clientilor din lumea intreaga noi gadget-uri si tehnologii ultra-performante. Iar cand se lanseaza un produs american, presa ii prezice un esec rasunator, convinsi ca japonezii sunt prea orgoliosi sau nationalisti pentru a adopta tehnologii de import.

Si, desi sondajele si presa tot trambiteaza ca niponii detesta produsele americane, de cativa ani, Apple le contrazice cu aplomb, impunandu-si produsele pe piata din Japonia cu un succes rasunator. Mai intai, iPod-ul a invins walkman-ul produs de Sony, apoi iPhone a obtinut o cota de 72% pe piata smartphone, iar acum iPad isi face, triumfator, intrarea in magazinele nipone.

Din pacate pentru japonezi, care domina de mult timp piata hardware, au pierdut batalia in sectorul telefoniei mobile – o piata in continua dezvoltare. China, in schimb, riposteaza la „invazia” produselor americane, in speta iPad, cu un produs similar propriu: iPed. Acesta functioneaza cu un chip Intel si sistemul de operare Android al Google, iar multi spun ca ar arata chiar mai bine decat originalul. Avantajul semnificativ este insa pretul: costa doar 100$, spre deosebire de iPad-ul Apple, al carui pret variaza intre 500$ si peste 800$, in functie de configuratie. In aceste conditii, va reusi iPad sa se mentina pe piata asiatica? Voi ce credeti?

To Top