Stiri

Chrome OS primește o actualizare majoră de securitate pe care profesioniștii o vor aprecia

Laptop ASUS Chromebook C424MA

Google a anunțat o serie de actualizări de securitate pentru Chrome OS, sistemul de operare care este instalat pe dispozitivele Chromebook. Selecția de actualizări acoperă o gamă largă de probleme, de la integrări de securitate pentru noi parteneri și controlul datelor, până la actualizări de securitate hardware. Google spune că cel mai recent set de măsuri a fost introdus cu scopul de a ajuta companiile să lucreze spre un model de încredere.

Noile integrări, denumite Chrome Enterprise Connectors Framework, vor include legături cu Netskope Security Cloud, precum și suport pentru politicile Okta Identity Engine pentru sistemul de operare Chrome, care vor ajuta companiile să își îndeplinească nevoile de administrare a activităților.

Cel mai nou set de integrări va acoperi și gestionarea endpoint-urilor și va include o comunicare mai strânsă cu BlackBerry UEM și Samsung Knox Manager, precum și o actualizare a integrării existente a Google cu VMware Workspace ONE. În plus, Google a adăugat integrări pentru statistici de securitate și raportare, inclusiv pentru platforma Splunk Cloud. Google mai spune că integrările cu Palo Alto Networks și CrowdStrike vor fi disponibile în curând prin programul de testare Chrome Enterprise.
Pe lângă un set mai strâns de integrări cu aplicații ale terților, Google a anunțat, de asemenea, controlul datelor din sistemul de operare Chrome, despre care spune că le va oferi protecție utilizatorilor finali, prevenind scurgerea datelor, permițându-le tehnicienilor IT să definească reguli în sistemul de operare Chrome cu privire la momentul activării controalelor pentru diferite acțiuni. Acestea vor include copierea și inserarea, captura ecranului, imprimarea și alte activități care ar putea duce la pierderea datelor.

Google a anunțat, de asemenea, câteva actualizări hardware axate pe securitate. P Elite Dragonfly Chromebook, primul dispozitiv Chrome OS cu Intel vPro Enterprise, le va permite utilizatorilor să lucreze cu funcții precum HP Privacy Camera, Senzorul de amprentă și HP Sure View.

De asemenea, Google a introdus Intel vPro Enterprise pentru sistemul de operare Chrome, despre care spune că oferă securitate completă bazată pe hardware prin două caracteristici cheie: Key Locker, care poate proteja cheile de criptare ale unităților de stocare și poate preveni furtul datelor și Intel Total Memory Encryption (Intel TME), care ajută la criptarea datelor din memorie.

To Top