Stiri

Chromebook x2 11 reprezintă o premieră în portofoliul HP

HP Chromebook x2 11
HP Chromebook x2 11

HP a anunțat o nouă serie de portabile cu sistem de operare Chrome OS. Dintre noile modele se remarcă Chromebook x2, un dispozitiv portabil, cu tastatură detașabilă, ce se poate fi utilizat ca o tabletă. Acesta este primul PC portabil din portofoliul HP ce integrează un chipset Qualcomm Snapdragon 7c și sistemul de operare Chrome OS de la Google.

Chromebookul x2 11 este compatibil cu orice stilou electronic ce respectă standardele Universal Stylus Initiative, însă utilizatorii vor găsi în pachet stylusul original HP.

Având o diagonală de 11 inchi, rezoluție 2K și un aspect de 3:2, Chromebook x2 este gândit pentru aplicațiile Google, fără pretenția de a prelua funcțiile unui laptop clasic, de 15,6 inchi. Noul model HP câștigă mult când vine vorba de portabilitate, fiind mic, subțire și ușor, ideal pentru călătorii. Grafica Adreno 618 susține rezoluția de 2560×1440 pixeli pe un panou cu o rată de reîmprospătare de 60Hz. Memoria RAM (LPDDR4x-2133 MHz) este 8 GB, iar unitatea de stocare eMMC oferă 64 GB. eMMC. Dispozitivul mai are o cameră frontală de 5MP, o cameră principală de 8MP și difuzoare Bang & Olufsen.

Pe partea de conectivitate, există un modul opțional 4G LTE, precum și compatibilitatea WiFi 5, completată de două porturi USB-C SuperSpeed. HP susține că veți atinge o autonomie de până la 11 ore de utilizare cu o singură încărcare.

Modelul HP Chromebook x2 11 va avea un preț ce va porni de la 600 de dolari și ar putea ajunge pe piață în această toamnă.

To Top