Stiri

ClusterPower a inaugurat centrul de date din comuna Mischii

Administrarea centrelor de date
Administrarea centrelor de date

Inaugurarea unui mare centru de date, cu servicii globale, amplasat într-o comună din România nu este o știre pe care să o citim în fiecare zi. ClusterPower a inaugurat, oficial, investiția de aproape 40 de milioane de euro de la Mischii, județul Dolj, într-un parc tehnologic în care se vor construi cinci centre de date și o unitate de producere a energiei electrice necesară pentru asigurarea consumului întregului campus.

”Tehnologia a progresat enorm în ultimii ani și își face simțită prezența din zona astronomiei, la medicină, transporturi și până la agricultură. Tehnologia este în mâinile noastre, o folosim zilnic prin multiplele aplicații pe care le avem la îndemână. Ce au toate astea în comun? Infrastructura. Toate au nevoie de infrastructură, de o putere mare de procesare, de telecomunicații și de un mediu colaborativ care să poată accesa această infrastructură de oriunde din lume. Avem o comunitate care își dorește astfel de proiecte ca al nostru și care vrea să se apropie de tendințele din Europa de Vest sau SUA, iar proiectul nostru de la Mischii exact asta va face: va crea această infrastructură care ne va permite un nivel de interconectivitate globală care în acest moment nu există în România”, spune Vladimir Ester, CTO ClusterPower.

ClusterPower construiește lângă Craiova o infrastructură de Inteligență Artificială one-stop-shop, cea mai mare din România și din regiune prin care va crea contextul pentru stimularea creșterii economice a regiunii, permițând găzduirea și dezvoltarea de soluții digitale de ultimă generație, cu valoare adăugată ridicată.

To Top