Stiri

Companiile de IT își suspendă operațiunile din Rusia

Amenintari de securitate asupra retelelor IoT
Amenintari de securitate asupra retelelor IoT

Tot mai multe companii de IT își suspendă operațiunile din Rusia ca formă de protest împotriva războiului din Ucraina și politicii imperialiste practicate de Moscova. Lista companiilor crește de la oră la oră și include atât giganți ai internetului cât și companii mici, mai puțin cunoscute.

Microsoft a anunțat că va suspenda „toate vânzările noi de produse și servicii în Rusia”. Mai multe servicii dedicate utilizatorilor ruși au fost suspendate.

Google a încetat să vândă reclame în Rusia, potrivit Reuters. Decizia gigantului tehnologic se aplică pentru YouTube, motorul de căutare și partenerii externi. Google a blocat RussiaToday și alte canale rusești să genereze venituri din reclame pe YouTube la sfârșitul lunii februarie 2022, înainte de a împiedica mass-media rusă de stat să își monetizeze conținutul pe platformele sale.

Airbnb oprește operațiunile în Rusia și Belarus, a anunțat Directorul Brian Chesky într-un mesaj pe Twitter. Oferta Airbnb include aproximativ 90.000 de închirieri active pe termen scurt pe diferite platforme din Rusia și puțin peste 1.800 în Belarus, potrivit Reuters.

Electronic Arts a încetat să mai vândă produse în Rusia și Belarus pe fondul invaziei Ucrainei. Compania nu va permite jucătorilor din regiunea rusă să cumpere jocuri și conținut.

AMD și Intel au confirmat că au suspendat toate vânzările de cipuri către Rusia și Belarus, confirmând mai multe rapoarte date anterior publicității. În plus, au apărut și informații cărora TSMC va participa la programul de sancțiuni și va împiedica furnizarea de cipuri către Rusia.

Apple a încetat să vândă produsele sale în Rusia din cauza invaziei Ucrainei, a anunțat compania. Compania a mai declarat într-un comunicat de presă că este „profund îngrijorată” de invazia rusă și că a „întrerupt toate vânzările de produse” în țară.

Snap, părintele Snapchat, a oprit difuzarea tuturor reclamelor în Rusia, Belarus și Ucraina și spune că nu mai acceptă venituri de la entitățile de stat ruse.

Din cauza războiului din Ucraina, platformele de schimb de criptomonede Kuna, WhiteBIT și CEX.io au introdus restricții pentru utilizatorii din Rusia.

BBC Studios a decis să oprească acordarea de licențe pentru conținut pentru utilizatorii ruși, iar Netflix a refuzat să difuzeze canale rusești. Serviciul video Megogo și aplicația Cinema 4D au încetat să mai funcționeze în Rusia.

Dell Technologies a suspendat vânzările de produse în Rusia, alăturându-se unui număr tot mai mare de mari companii occidentale care își reevaluează afacerile ca răspuns la invazia Ucrainei de către țară.

Compania suedeză de telecomunicații Ericsson a suspendat livrările către Rusia.

Etsy, magazinul online ce promovează lucrările de artizanat, anulează toate taxele pentru vânzătorii din Ucraina. Decizia implică taxe ce valorează aproximativ 4 milioane de dolari și este menită să compenseze „dificultățile financiare extraordinare” pentru creatorii afectați de conflict.

HP a suspendat livrările de produse către Rusia, ca parte a sancțiunilor SUA, ca răspuns la invazia Ucrainei de către președintele Vladimir Putin.

Numeroși utilizatori Nintendo au raportat că plățile prin intermediul Nintendo eShop Russia nu sunt procesate, iar Nintendo a confirmat acum că eShopul rusesc a fost pus în „modul de întreținere”, din cauza serviciului de plată nefuncțional.

PayPal nu mai acceptă noi utilizatori în Rusia, iar Samsung Pay a blocat serviciile. Companiile de gestionare a cardurilor din SUA: Visa, Mastercard și American Express, împreună cu furnizorii de plăți mobile Apple Pay și Google Pay, au blocat mai multe instituții financiare rusești din cauza sancțiunilor guvernamentale.

To Top