Stiri

Computex 2011: ASUS Eee PC

ASUS a prezentat la Computex 2011 gama Eee PC precum și noile tablete Transformer, Slider și Memo.

Eee Pad Transformer TF101

Câștigător al premiilor Computex “Best Choice” și “Best Design”, Eee Pad Transformer TF101 este o tabletă subțire și stilată cu un ecran de 10.1 inci, fabricat din sticlă Corning Gorilla super rezistentă.

Unghiul de vizualizare larg de 178° al panoului IPS și rezoluția HD în format lat, fac din Transformer un model perfect pentru redarea conținutului video în timp ce sistemul de operare Android 3 ‘Honeycomb’ aduce un spor de productivitate. Asul din mâneca lui Transformer este totuși unitatea opțională Eee Station. Concepută să completeze perfecțiunea Transformer în materie de mărime și finisaje, Eee Station încorporează atât o tastatură QWERTY, cât și o baterie. Din momentul conectării la Transformer, noul dispozitiv format este un ultraportabil compact cu autonomie de până la 16 ore*, combinând capacitatea celor două baterii.

*Autonomia de 16 ore este disponibilă în condiții ideale de lucru.

Eee Pad Slider SL101

Tableta Eee Pad Slider se adresează utilizatorilor aflați în mișcare, care au în mod constant nevoie de tastatură QWERTY și nu doresc să transporte un accesoriu separat. Slider are aceleași specificații hardware precum Eee Pad Transformer, incluzând platforma dual-core NVIDIA Tegra 2 la care se adaugă sistemul de operare Android 3 ‘Honeycomb’. Diferența este dată de ecranul IPS de 10.1 inci care este montat pe un mecanism culisant. Acesta dezvăluie tastatura compactă QWERTY ascunsă dedesubt, oferind o combinație perfectă între portabilitate și flexibilitate.

Eee Pad MeMO 3D

Eee Pad MeMO 3D este o alternativă la tabletele de 10 inci devenite rapid standard al industriei. Echipamentul beneficiază de un ecran multi-touch de 7 inci care poate fi folosit în mod obișnuit pentru aplicațiile Android 3 ‘Honeycomb’, însă dispune și de suport pentru stylus, ceea ce înseamnă că utilizatorul poate trece la scrisul de mână și poate trata MeMO 3D ca pe un caiet digital. Căștile MeMIC Bluetooth din pachet îl fac ideal pentru a asculta muzică și pentru efectuarea apelurilor. Poziționat în modul “peisaj”, MeMO devine un ecran 3D ce nu necesită ochelari, adăugând o altă dimensiune divertismentului mobil.

Eee Slate EP121

Conceput pentru utilizatorii care au nevoie de un dispozitiv portabil, capabil să ruleze software de ultimă generație, ASUS Eee Slate EP121 combină un ecran de 12.1 inci cu un procesor Intel Core i5 dual-core pentru performanță mobilă excepțională.

Windows 7 Home Premium asigură compatibilitatea deplină cu o gamă largă de aplicații în timp ce ecranul capacitiv IPS cu rezoluția de 1280 x 800 și unghi de vizualizare larg de 178°, oferă două opțiuni de introducere a datelor – prin simpla atingere cu degetul și cu ajutorul stylus-ului disponibil pentru o mai mare precizie. Disponibil împreună cu unitați de stocare SSD de până la 64GB, Eee Slate EP121 dispune, de asemenea, de conexiuni Wi-Fi 802.11n și Bluetooth 3.0, de o cameră web de 2MP și un port mini-HDMI. Tastatura virtuală este acompaniată de suportul pentru tastatură externă Bluetooth 3.0. Eee Slate EP121 este unul din cele opt produse ASUS selectate pentru premiile CES 2011.

Eee PC X101

Disponibil împreună cu un SSD rapid, ASUS Eee PC X101 este un netbook perfect pe măsura cerințelor utilizatorilor moderni aflați în mișcare, care trăiesc și lucrează online. Cu o grosime de numai 17.6mm și o greutate mai mică de 950g, Eee PC X101 poate fi strecurat într-o geantă și purtat oriunde fără să fie un portabil submotorizat. Netbook-ul are ecran de 10.1 inci, tastatură QWERTY, cel mai recent procesor Intel Atom N435 și conexiune Wi-Fi 802.11b/g/n. Sistemul de operare Intel MeeGo oferă suport complet pentru o gamă extinsă de rețele sociale și aplicații pentru productivitate, netbook-ul fiind pregătit de lucru de fiecare dată. Printre opțiuni, regăsim modelul X101H, care rulează de pe hard disk sau de pe drive-ul SSD, fie sistemul de operare MeeGo, fie Windows 7 Starter.

Eee PC 1025

Eee PC 1025 este redesenarea modelului de succes Eee PC Seashell. Liniile sale fluide curg pe un finisaj metalic, caracterizat de un ecran de 10.1 inci și o cameră Smart cu 4x zoom. Configurației i se alătură procesorul Intel Atom, ce oferă performanțe îmbunătățite. Cu o autonomie uimitoare de 14 ore pentru o reîncărcare completă**, acesta își ține promisiunea de-a lucra întreaga zi. Funcția Instant On permite utilizatorilor restabilirea sesiunilor Windows în numai două secunde și poate rămâne în modul standby până la două săptămâni.

Compatibilitatea HDMI permite rularea filmelor HD în timp ce conectivitatea este asigurată prin Wi-Fi 802.11n și super rapidul Bluetooth 3.0.


To Top