Stiri

ASUS Challenge 2022: concurs de informatică pentru liceenii din București

ASUS Challenge 2022
(CREDIT: ASUS)

Vești bune pentru liceenii pasionați de IT din București, care vor putea participa la Concursul de Informatică ASUS Challenge 2022, organizat de ASUS în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Începând cu 15 martie și până pe 31 martie, profesorii îndrumători din fiecare liceu participant își pot înscrie gratuit online echipa de maxim 5 liceeni. ASUS va dota laboratorul de informatică al liceului echipei câștigătoare cu 30 de sisteme ASUS ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) și un laptop ASUS ExpertBook B3 Flip (B3402FEA).

Competiția se va desfășura online, pe platformele Kahoot! și Zoom, în perioada 15 martie – 5 mai 2022. La concurs pot participa elevii din clasele IX-XII din Municipiul București. Fiecare echipă trebuie să aibă la dispoziție un PC desktop, cel puțin un smartphone și o conexiune Internet. Cadrul didactic îndrumător va putea efectua înscrierea în mod gratuit pe site-ul www.asuschallenge.ro.

Concursul de informatică ASUS Challenge – București 2022 va cuprinde o etapă de simulare (4 aprilie), două de departajare (7 și 12 aprilie) și finala (4 mai) care va decide echipa câștigătoare dintre cele 20 de finaliste. Liceul câștigător va fi anunțat pe data de 5 mai.

ASUS Challenge 2022 (Foto: ASUS)

„Perioada pe care o traversăm ne-a arătat cât de important este accesul la tehnologie – instrumentele digitale au devenit parte componentă a procesului instructiv-educativ cu rol esențial de mijloc prin care s-a asigurat accesul la educație, în contextul generat de situația epidemiologică. Dincolo, însă, de a facilita accesul la educație, instrumentele digitale înseamnă căi noi de învățare – unele atractive, actuale, adecvate realității”, a declarat Mihaela Ștefan, Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

ASUS Challenge 2022 (Foto: ASUS)

„Concursul de informatică ASUS Challenge este corelat cu disponibilitatea pe plan local a unui vast portofoliul de produse ASUS pentru elevi și cadrele didactice. Prin acest proiect încurajăm dezvoltarea competențelor de programare în rândul liceenilor, pe care vrem să îi determinăm să utilizeze cât mai eficient tehnica de calcul și noile mijloace de comunicare.”, a declarat Bogdan Ivașcu, Country Manager ASUS România.

ExpertCenter E5 AiO 22 (Foto: ASUS)

ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) este un desktop all-in-one premiat cu Red Dot Product Design Award 2021. Sistemul este ideal atât pentru activitățile business, cât și pentru cele educaționale, fiind disponibil pe piața românească în multiple configurații. Seria este echipată cu procesoare ce urcă în gamă până la Intel Core i7 din generația a 11-a, dispune de conectivitate rapidă, tehnologie de anulare a zgomotului de fundal prin AI și stocare cu posibilitate de upgrade.

ExpertBook B3 Flip (Foto: ASUS)

ExpertBook B3 Flip (B3402FEA) este un laptop convertibil, recomandat pentru sistemul hibrid de învățământ, al cărui ecran se deschide la 360° pentru o flexibilitate totală a afișajului. Este un companion ideal pentru profesori și studenți. Dispune de o cameră secundară integrată deasupra tastaturii pentru comunicații confortabile atunci când se folosește în modul tabletă. Calitatea sesiunilor online este îmbunătățită cu ajutorul tehnologiei audio de anulare a zgomotului de fond prin AI. Laptopul integrează atât conectivitate WiFi 6, cât și 4G LTE, fiind gata de lucru oriunde ar fi nevoie de el. Ecranul tactil suportă stiloul digital, iar tastatura, touchpad-ul și suportul pentru palme sunt protejate cu  ASUS Antibacterial Guard. Acest strat de protecție inhibă dezvoltarea bacteriilor și rezistă efectelor produselor de curățare pe bază de alcool.

To Top