Stiri

Conectivitate prin fibră optică pe NAS cu plăcile Fibre Channel Dual Port 16Gb/32Gb de la QNAP

Placa de extensie QNAP QXP-16G2FC
Placa de extensie QNAP QXP-16G2FC

Stocarea datelor cu acces de mare viteză la ele e o problemă de mare interes pentru fiecare companie ce dispune de un sistem informatic. Cunoscut pentru serverele sale NAS, QNAP cunoaște la rândul lui această cerere a pieței și a lansat două plăci de extensie care să adauge conexiunea prin fibră optică pe serverele NAS. E vorba de QXP-16G2FC și QXP-32G2FC, plăci FC dual-port, care suportă viteze de conexiune de 16Gb FC, respectiv 32Gb FC. Cu ajutorul lor, un server NAS QNAP va putea fi adăugat într-un mediu FC SAN existent, oferind stocare și backup la nivel corporate într-un mod accesibil

Utilizatorii pot instala o placă de extensie QNAP FC pe slotul PCIe al unui server QNAP NAS, iar ulterior să configureze o destinație Fibre Channel utilizând aplicația QTS iSCSI & Fibre Channel, profitând de numeroasele funcții business: protecție LUN snapshot, auto-tiering (Qtier), accelerare cache pe SSD, soluția hibridă de backup în cloud (HBS) și multe altele pentru a face aplicațiile de stocare mult mai eficiente. QNAP NAS funcționează ca o soluție de stocare unificată care oferă funcții de stocare SAN, NAS și cloud, cu o eficiență mai bună din punct de vedere al costurilor și al flexibilității aplicației.

FC SAN sunt în general medii de rețea închise ce necesită adesea dispozitive costisitoare cu o flexibilitate limitată de implementare la configurare. Prin integrarea protocoalelor QNAP NAS cu Fibre Channel, utilizatorii pot adăuga serverul QNAP NAS în mediile existente FC SAN într-un mod mai convenabil decât cu dispozitive SAN, satisfăcând în același timp aplicațiile care necesită latență scăzută, fiabilitate ridicată și transferuri rapide de date, cum ar fi în serviciile financiare, centrele de date și industria de film sau televiziune.” a declarat Jason Hsu, manager de produs la QNAP.

Plăcile de extensie QNAP FC sunt compatibile cu serverele QNAP NAS din clasa business ce rulează sistemul de operare QTS 4.4.1 (sau o versiune mai recentă).

Specificațiile plăcii de extensie QNAP QXP-16G2FC

  • Placă de extensie Fibre Channel Dual port 16Gb, generația a 5-a îmbunătățită, cu transmisiune SFP+
  • PCIe Gen3 x8
  • 16 Gbps, 8 Gbps și 4 Gbps (Vitezele reale de transmisie pot fi de până la 14.03 Gbps pe port)

Specificațiile plăcii de extensie QNAP QXP-32G2FC

  • Placă de extensie Fibre Channel Dual port 32Gb, generația a 6-a îmbunătățită, cu transmisiune SFP+
  • PCIe Gen3 x8
  • 32 Gbps, 16 Gbps și 8 Gbps (Vitezele reale de transmisie pot fi de până la 28.05 Gbps pe port)

Cele două plăci de extensie QNAP Fibre Channel sunt disponibile la prețuri de 1024 USD și 1524 USD, potrivit magazinului online oficial.

To Top