Stiri

Conflict intre HP si Oracle

Conflictul dintre HP și Oracle va afecta afacerile HP dar și clienții care se bazează pe servere HP cu procesoare Itanium. Din momentul în care Oracle a anunţat achiziţia Sun în aprilie 2009, HP a devansat Sun şi ocupă a doua poziţie pe piaţa de echipamente Unix. Aceasta este o dovadă că mulţi clienţi Oracle votează în detrimentul platformei Sun atunci când iau deciziile de achiziţie. Tentativa Oracle de a dezinforma publicul este, fără îndoială, o încercare de a forţa clienţii să achiziţioneze servere Sun şi a opri reducerea în continuare a cotei de piaţă pe care o deţin.

Compania HP şi-a exprimat poziţia oficială referitoare la declaraţia Oracle de încetare a dezvoltării de software pentru procesoarele Itanium.
„Oracle continuă să afişeze un comportament anti-client în încercarea de a impulsiona vânzările de servere Sun aflate în cădere liberă”, a declarat Dave Donatelli, executive vice president şi general manager, Enterprise Servers, Storage and Networking, HP. „HP crede într-o competiţie deschisă şi corectă. Competiţia dintre diferiţi furnizori lucrează în avantajul clienţilor, al inovaţiei şi al pieţei. Am fost neplăcut surprinşi să constatăm că Oracle ar putea periclita activitatea atâtor companii şi instituţii guvernamentale din toată lumea, această acţiune conducând la pierderi de sute de milioane de dolari dintr-o încercare lipsită de ruşine de a îngrădi o competiţie corectă”.

To Top