Stiri

Cu Strix Arion, gamerii își fac SSD extern cu transfer de 10Gbps și lumini Aura

ROG Strix Arion, o carcasă externă pentru SSD-uri
ROG Strix Arion, o carcasă externă pentru SSD-uri

Se pare că Republic of Gamers vrea să le creeze jucătorilor toate condițiile unui gaming bun în Republică. Pentru un eco-sistem ROG complet, musai cu iluminare Aura, taiwanezii au scos un nou produs, care se pare că le lipsea în portolofiu: o mini carcasă pentru SSD-uri numită Strix Arion. Și de această dată, primim un design futurist, care ajută și la răcirea SSD-ului M.2 NVMe pe care alege omul să-l instaleze înăuntru. Carcasa este fabricată dintr-un aliaj de aluminiu și are niște cu paduri termice care disipă mai bine căldura. Dacă temperatura de operare scade, înseamnă că SSD-ul va resista mai bine în timp.

În privința formatelor, sunt acceptate următoarele: 2230, 2242, 2260 și 2280. SSD-urile se instalează simplu, fără șurubelniță, fiind fixate cu șuruburi ce se pot roti manual.

Conectivitatea e foarte importantă în cazul lui Arion. Are interfață USB-C™ 3.2 Gen 2, care îi permite să atingă teoretic viteze de transfer de până la 10 Gbps. În cutie are două cabluri USB – unul USB-C și celălalt USB-C la USB-A.

Strix Arion vine cu o husă protectivă care previne zgârieturile și deteriorările inerente la o folosire zilnică. Are și un cârlig detașabil în forăa de R de la ROG, cu care se poate atașa în interiorul sau exteriorul unei genți de transport.

Suntem în 2019, deci orice gadget trebuie iluminat RGB, evident și carcasa asta, care știe Aura Sync. Poate fi sincronizat cu orice dispozitiv compatibil de la ASUS și iluminează ambiental în ce culoare și efect dorește jucătorul.

Dacă îți place ideea, ai de așteptat până în decembrie când va veni pe piața românească la vreo 300 de lei. Dacă nu-l vrei tu, clar e o idee bună de cadou pentru vreun gamer sau geek. Am găsit și un video de prezentare să urmărești în continuare:

To Top