Stiri

cuil.com vrea să detroneze google.com

Aşa cum probabil ştiţi, PCNews îţi oferă şansa de a beneficia de reclamă gratuită pe acest site. Tot ce trebuie să faci este să ne trimiţi pe email (office@pcnews.ro) un articol pe o temă de interes general (de preferat să aibă legătură cu domeniul IT&C) şi noi îţi oferim spaţiu pentru un banner jpg 468×60 în pagina articolului scris de tine!

Astăzi cel care s-a încumetat este Just Ice. Subiectul ales de el este noul motor de cautare cuil.com realizat de o echipă care a trecut pe la Google.

Istoria entuziastilor care au ajutat la fondarea a ceea ce este astazi google.com, incearca sa aiba o continuare prin cuil.com (pronuntat „cool”) noul motor de cautare lansat acum cateva zile.

Reprezentantii companiei, care au cativa ani de experienta la google.com, sustin ca poate accesa mai rapid si mai ieftin decat Google domenii mult mai vaste, generand cele mai multe trimiteri pentru o cautare si tot ei sustin ca noul motor de cautare nu se limiteaza doar la metodele usuale de cautare, care vizeaza adresa si traficul unei pagini de internet, ci analizeaza contextul fiecarei pagini si conceptele pe care utilizatorii de internet le utilizeaza pentru cautarile lor.

cuil.com

In ciuda acestor promisiuni, dupa ce am testat si eu acest motor, nu pot spune ca m-ar determina sa renunt la google ca motor principal de cautare si nici macar deocamdata sa simt nevoia de a il folosesi ca si alternativa, pentru ca in afara de interfata care incearca o noua abordare, din punct de vedere tehnic unui user normal, nu pare a ii aduce nimic nou sau cel putin mai bun, rezultatele afisate avand mai mult sau mai putin legatura cu subiectul, iar asezarea in pagina fiind destul de ambigua, amintindu-mi de Live search oferit de Microsoft, sau Yahoo search oferit de Yahoo.inc.

Nu stim cine mai avea nevoie de inca un motor de cautare sau cui i-ar mai folosi, atata vreme cat google.com se dovedeste a isi face treaba foarte bine si eficient, iar pe langa un motor de cautare excelent, google ofera din ce in ce mai multe alte servicii gratuite, care ii consolideaza pozitia incet si sigur in ochii utilizatorilor de rand.


To Top