Editorial

Cum sa faci un blog

Pana de curand credeam ca pe internet lumea se imparte in doua categorii: cei care au blog si cei care nu vor sa aiba un blog. Am descoperit ca mai exista si a treia categorie: cei care nu stiu cum sa isi faca un blog . Pentru ei am inceput sa scriu acest articol. Pentru cei experti vor urma alte articole pe tema blogurilor. Afla inainte ce este un blog daca nu stii despre ce vorbim in acest articol.

Prin urmare: Cum sa faci un blog ?

Dacă ai decis sa îţi faci un blog personal trebuie să hotărăşti dacă vrei să investeşti bani sau vrei un blog gratuit.

Dacă vrei un blog gratuit, noi îţi recomandăm WordPress sau Blogspot. Afla cum poti sa iti faci un blog gratuit pe WordPress sau cum poti sa iti faci un blog gratuit pe Blogspot.

blog

Daca vrei sa investesti in blog trebuie sa iti cumperi un domeniu de la RNC (daca vrei ca adresa sa fie de tipul .ro) sau de la GoDaddy daca vrei o alta terminatie (com, net, info, org, etc). Nu uita sa cauti un cupon pentru godaddy inainte sa cumperi domeniul. Poti face economii 🙂

Pentru hosting (adica unde iti gazduiesti blogul) noi iti recomandam HostGator. Dupa ce cumperi hostingul de la GoDaddy trebuie sa instalezi wordpress-ul. Din fericire este un proces automat care durează doar 1 minut…

De ce ai nevoie de un blog?

Pe blog îşi poţi exprima liber ideile, opiniile sau poţi vorbi despre tine. Este un mijloc de socializare excelent. Cu blogul poţi câştiga bani dacă doreşti acest lucru. De exemplu PCNews este un blog comercial de tehnologie care funcţionează pe baza banilor câştigaţi din afişarea de reclame.

Ce nume să îmi pun la blog?

Poţi opta pentru numele tău real sau dacă nu te simţi confortabil cu această idee poţi opta pentru un blog anonim, iar pentru nume să foloseşti o poreclă sau ceva care să aibă ceva legătură cu tine sau cu tema blogului tău.

Duminica viitoare aflam cum sa facem bani cu blogul.

To Top