Stiri

Cum sa iti instalezi singur un aparat de aer conditionat

Noi românii ne pricepem la orice ce. Aşa că de ce am plăti pentru montajul unui aparat de aer condiţionat când este atât de uşor de instalat?

Maşină de găurit avem? Avem! Timp avem? Berechet!

Să luăm ca exemplu un montaj „home made” al unui aparat de aer condiţionat de tip „split”. Aşa cum se vede în imaginea de mai jos se montează unitatea exterioară pe consolă şi unitatea interioară pe un perete al camerei. Se are în vedere poziţionarea celor două dispozitive astfel încât fluxurile de aer să nu fie obstrucţionate de obiecte.

montaj aer conditionat

În motajul de mai sus diferenţa de nivel (de înălţime), între racordurile tuburilor „de freon” ale unităţii interioare şi celei exterioare este mai mică de 5 metri, aşa cum este corect! Şi distanţa dintre unitatea interioară şi cea exterioară, în lungul conductelor de freon, mai mică de 10 m, conform recomandărilor.

Totuşi montajul din exemplul dat de noi are o „mică” eroare: unitatea exterioară ar trebui să fie montată în exterior… Din aceast motiv se numeşte UNITATE EXTERIOARĂ Şi după aceea o să vine nea Gigel la magazin şi o să spună că aerul condiţionat proaspăt achiziţionat nu funcţionează corespunzător şi nu-i răceşte bine creierul înfierbântat.

To Top