Stiri

Cum sa-ti trimiti poza in spatiu

NASA ne invita cu mic, cu mare, sa ne trimitem in spatiu pozele-portret in format electronic la bordul ultimelor doua misiuni ale flotei spatiale, pentru a lua parte la momentul istoric al finalizarii misiunilor in spatiu. Misiunile Discovery si Endeavour sunt ultimele doua zboruri ale actualei flote spatiale si vor fi lansate in septembrie si respectiv noiembrie 2010.

Doritorii isi pot uploada pozele-portret pe site-ul „Face in Space”, urmand ca acestea sa zboare in spatiu, alaturi de astronauti, la bordul misiunilor Discovery STS-133 sau Endeavour STS-134. Cei care nu vor sa-si uploadeze poza, isi pot trimite in spatiu doar numele. La finalizarea misiunilor, participantii vor primi certificate speciale de pe site-ul NASA.

„Programul de misiuni spatiale apartine publicului si suntem incantati ca le putem da oamenilor oportunitatea de a participa la aventura misiunilor noastre”, a declarat John Shannon, manager de program al flotei spatiale a NASA.

Oare se simt astronautii prea singuri in timpul misiunilor si vor companie sau NASA si-a propus sa colonizeze spatiul cu pozele pamantenilor? 🙂

To Top