Review

Cumperi doua primesti patru

Îmi plac tehnologiile care ajută utilizatorii să obţină un avantaj important cu aceiaşi investiţie. Un exemplu este overclockingul care „stoarce” mai multă performanţă din acelaşi procesor.

ASUS a lansat o tehnologie care merită amintită: Core Unlocker. Ce face această tehnologie? Deblochează nucleele latente ale procesoarelor AMD.

Cum aşa „nucleele latente”? Simplu: procesoarele AMD cu două nuclee au în realitate 4 nuclee, dar 2 dintre ele sunt dezactivate de producător.

Presupuse motive:
1. Unele procesoare cu 4 nuclee nu funcţionu OK aşa că au fost dezactivate 2 nuclee şi au fost vândute drept dual core pentru a nu le arunca.
2. Se presupune că AMD a dorit să aibă procesoare cu 2 nuclee dar şi cu 4 pentru a acoperi întreaga gamă. Tehnologia de fabricaţie e mai simplă să le faci pe toate cu 4 nuclee şi să dezactivezi 2 când vrei dual core.

Ori care ar fi adevăratul motiv, plăcile de bază ASUS care dispun de tehnologia Core Unlocker îţi fac o economie importantă în buget: cumperi un procesor AMD dual core şi cu o simplă comutare de buton ai quad core!

ASUS M4A89 Core Unlocker

Facilitatea Core Unlocker este disponibilă pe seria de plăci de bază ASUS M4A89. Prin activarea comutatorului de pe placă, M4A89GTD PRO va maximiza puterea de operare către nivelul a trei sau patru nuclee de procesare, forţa suplimentară fiind binevenită pentru multi-tasting şi lucrul intensiv.

PCNews Verdict: 10/10 Cumpăr 2 şi primesc 4? Nu mă pot abţine să nu ofer o distincţie PCNews pentru acest lucru.

Gold Award

Pret ASUS M4A89GTD PRO/USB3: Incepand cu 569,99 RON (inclusiv TVA)
Pret ASUS M4A89GTD PRO: Incepand cu 499,99 RON (inclusiv TVA)

To Top