Stiri

De ce se face Phishing in Romania?

Ce inseamna Phishing? Tentativa de a obtine in mod fraudulos de la utilizatori date personale (nume de cont, parola, date carti de credit, etc) prin intermediul Internetului. De obicei atacatorul trimite email-uri care par la prima vedere ca provin de la o anumita companie (banca, site-uri de licitatie, site-uri de jocuri, etc). Utilizatorul este sfătuit în email să apese pe anumite link-uri care conduc la site-uri contrafăcute. Dacă utilizatorul urmează instrucţiunile din email evident că va oferi atacatorului date confidenţiale.

În afară cele mai vizate site-uri sunt eBay, PayPal dar şi site-uri sociale precum YouTube, Facebook, MySpace, Windows Live Messenger, Yahoo Messenge, etc. La noi băncile sunt ţinta numărul 1, iar în ultimul timp atacurile de acest tip către Raiffeisen Bank au devenit zilnice.
Mă întrebam de ce tot insistă atât de mult atacatorii în România pe acest tip de acţiuni dar ieri am găsit răspunsul: pentru că utilizatorii din România nu au o educaţie suficientă despre fenomenul online.

Cum am ajuns la această concluzie? Am primit ieri două email-uri, reply la newsletterul nostru gratuit oferit de FeedBurner .

Primul email a fost ca răspuns la un newsletter prin care vă avertizam de un nou Phishing către Raiffeisen Bank:

Va rog ajutati/ma sa intru in posesia bonusului de fidelitate, deoarece am contactat serviciile on/line si nu am gasit nici o informatie potrivit careia pot intra in posesia bonusului.
Cu stima,

După ce l-am citit nu am avut nici comentariu deoarece am rămas fără vorbe în tastatură…

Cel de-al doilea email:

Am returnat spre dvs anunturile D–vs. si v-am rugat in numeroase randuri , sa nu-mi mai incarcati adresa ,cu reclamele D-vs , care nu ma intereseaza.NU am subscris la adresa D-vs si nu inteleg dece ma bombardati cu mailuri agresive . Prin urmare sa speram ca nu va fi cazul sa invoc legea pt. a intrerupe aceasta comunicare nedorita.

Va urez suces la alte adrese !

Răspunsul nostru:
Buna ziua,

Ati primit acest mesaj deoarece DVS v-aţi abonat la newsletterul pcnews. Daca nu dvs v-ati abonat atunci cineva a accesat casuta dvs de email. Va rog sa aveti mai multa grija de ea. Noi nu putem abona pe nimeni la newsletterul nostru deoarece acesta este distribuit de o alta firma (Google) si trebuie apasat un link primit pe email-ul respectiv.
Probabil sunteti novice in Internet dar puteti intreba un prieten sau sa luati ceva cursuri de Internet/calculator.

Pentru dezabonare apasati pe unsubscribe now de la sfarsitul oricarui email primit de la noi. Nu este asa greu.

To Top