Preview

De trei ori laptop, ZenBook Flip S UX371 plusează cu ecran OLED 4K

Preview laptop ZenBook Flip S UX371
Preview laptop ZenBook Flip S UX371

De la prima lor apariție, laptopurile convertibile au ridicat o serie de întrebări privind utilitatea lor în diferitele moduri de utilizare. Unii se întrebau dacă nu cumva nu ar fi incomod în modul tabletă, alții spuneau că balamaua dublă crește grosimea notebook-ului, iar alții își făceau griji despre rezistența în timp a balamalei 360° ErgoLift.

Proiectanții acestor modele au avut un răspuns pentru toate, iar acolo unde lucrurile nu erau pe placul utilizatorilor s-a intervenit de-a lungul mai multor generații și modele, ajungându-se astăzi la o performanță incredibilă. Mai mult, producătorul declară că balamaua 360° ErgoLift este gândită să reziste peste 20.000 de cicluri de închidere/deschidere, cu mult mai mult decât durata de utilizare a unui laptop. Despre această performanță vom povesti mai jos.

ASUS ZenBook Flip S UX371

Preview laptop ZenBook Flip S UX371

ASUS ZenBook Flip S UX371 este cel mai nou laptop convertibil al producătorului cu sediul în Taipei și probabil cel mai avansat model pe care îl puteți găsi pe piață.

La exterior, ZenBook Flip S UX371 este foarte asemănător cu modelele ZenBook convenționale având o carcasă din aluminiu, cu finisaje plăcute la atingere și o formă fluidă care nu lasă să se vadă adevăratele sale posibilități.

Pe partea dreaptă a portabilului veți găsi butonul On/Off și un port USB tip A. Pe partea stângă avem o ieșire HDMI de dimensiuni mari, două porturi reversibile USB-C Thunderbolt 4 și un LED ce indică starea bateriei.

Lipsește conectorul audio, acesta fiind înlocuit cu un adaptor de la USB-C la 3,5 mm, ce permite conectarea căștilor și a sistemelor de sunet analogice. ASUS a pus în pachet un astfel de adaptor, prin urmare, veți putea conecta căștile din primul moment, fără să apelați la alte artificii tehnice.

ASUS ZenBook Flip S UX371

ASUS ZenBook Flip S UX371

Capacul se deschide ușor fiind avantajat de cele două punct de rotire montate într-o balama dublă de dimensiuni vizibil mai mici. La interior, un ecran superb, cu margini extrem de subțiri îți captează privirea. ASUS a ales un panou OLED 4K UHD cu o acoperire de 100% a spectrului de culoare DCI-P3. Tipul de panou montat pe UX371 emite cele mai intense culori, o comparație un panou TN sau IPS fiind pur și simplu năucitoare.

Avantajul panoului OLED nu stă numai în culori. Odată ce fiecare pixel este capabil să emită singur lumină, panoul nu mai are nevoie de o matrice de iluminare în spate. Acest lucru reduce consumul de energie electrică și crește autonomia portabilului. De asemenea, este redusă și emisia de lumină albastră, considerată dăunătoare ochiului. Deasupra ecranului se află o mică cameră web cu infraroșu, cu posibilitatea de recunoaștere facială.

ASUS ZenBook Flip S UX371

Preview laptop ZenBook Flip S UX371

Tastatura se întinde de la o margine la alta și folosește mai bine spațiul de la interior, fără a înghesui o tastatură numerică (cu taste fizice). Există chiar și o serie de taste funcționale, care sunt de un real ajutor în setarea rapidă a diferitelor funcții, cum ar fi cea pentru dezactivarea camerei web.

Mai jos de tastatură se află NumberPad 2.0, un touchpad multifuncțional, ce poate deveni o tastatură numerică virtuală. NumberPad este de un real ajutor pentru cei care lucrează cu cifre, cu fișiere Excel sau care introduc frecvent date numerice în diverse formulare.

ASUS ZenBook Flip S UX371

Preview laptop ZenBook Flip S UX371

ASUS ZenBook Flip S UX371 este bazat pe cea mai nouă platformă Intel, cu procesor Core i7 din generația a 11-a, grafică Intel Xe și un SSD PCIe 3.0 NVMe de 1TB. Există și configurații diferite de aceasta, ce oferă un SSD de capacitate mai mică sau alt tip de procesor din generația a 11-a. Porturile laptopului sunt de ultimă generație, vitezele maxime posibile depășind posibilitățile multor dispozitive externe. Spre exemplu, portul USB 3.2 Gen 1 Type-A poate atinge o viteză maximă teoretică de până la 10Gbps.

Preview laptop ZenBook Flip S UX371

Utilizatorii care preferă conexiunile wireless la internet au la dispoziție tehnologia ASUS WiFi Master Premium și modulul WiFi 6. Acestea, împreună, aduc nu numai o viteză mai mare, ci și o stabilitate ridicată.

ASUS ZenBook Flip S UX371 poate atinge o autonomie de până la 15 ore în condiții ideale. Funcția de încărcare rapidă aduce bateria de la 0% la 60% în numai 49 de minute. Operațiunea de încărcare a fost, de asemenea, ușurată odată ce poate fi folosit aproape orice încărcător USB-C. Pentru rezultate optime este indicat totuși să utilizați un încărcător compatibil.

Concluzie

Putem să afirmăm că ZenBook Flip S UX371 este cel mai interesant laptop convertibil al acestui sfârșit de an. Am mai văzut astfel de modele Flip, dar e pentru prima dată când ne strălucește în fața ochilor o asemenea bijuterie de ecran. Nu e pentru oricine, OLED-ul 4K se obține plusând serios la buget. Pentru acei cititori selecți, UX371 poate fi însă cadoul mult dorit în contextul Sărbătorilor de Iarnă. Altfel spus, dacă nu ai ajuns în Belize în pandemia asta și aveai banii, meriți să ai un ZenBook Flip S UX371, se încadrează pe merit la „Best Innovation”. Dotările tehnice, porturile bogate, autonomia și evident designul sunt atuurile sale.

VERIFICĂ PREȚUL ONLINE

Galerie de poze cu ZenBook Flip S UX371

To Top