Stiri

Dell Streak

Granița dintre un smartphone și o tabletă în toată regula a fost ușor modificată pentru satisface pe deplin nevoia tinerilor de a accesa rețelele sociale oriunde, oricând. Dell Streak nu poate fi comparat cu niciun alt produs existent la ora actuală pe piață date find caracteristicile sale.

Tableta Dell Streak se poziţionează între smartphone-ul tradiţional şi tabletele cu ecrane mai mari”, a declarat Ron Garriques, preşedinte al Dell Communication Solutions Group.

Dell Streak
Tableta dispune de un procesor Snapdragon Qualcomm tactat la 1GHz și un ecran TFT (800×480 pixeli) capacitiv cu diagonala de 5 inci.

Streak permite multitasking-ul fiind posibilă efectuarea unui apel telefonic și ascultarea unei melodii în același timp. Memoria se împarte în felul următor: 512MB sunt disponibili pentru ROM, 512MB pentru RAM, 16GB sunt destinați stocării interne la care se pot adăuga alți 32GB cu ajutorul unui card microSD. În concluzie niciun utlizator nu ar trebui să-și facă probleme că spațiul destinat fișierelor multimedia va fi insuficient.

Dell Streak

Sistemul de operare Android 2.1 îi asigură versatilitatea cu o serie de aplicații software dedicate telefoanelor inteligente. Senzorii de lumină, senzorul de proximitate, accelerometrul, ecranul capacitiv și interfața grafică avansată contribuie la o interacțiune plăcută între utilizator și sistem. Din acest punct de vedere tableta Dell ar putea mușca destul de serios din cota de piață a iPad-ului atrâgând de partea sa segmentul de utilizatori care preferă o portabilitate mai mare.
Dell Streak
Actualizarea sistemului de operare și a aplicațiilor instalate poate fi făcută prin WiFi, în condițiile în care în preajmă este disponibil un hotspot, sau printr-o conexiune 3G oferită de un operator de telefonie mobilă.

Sistemul de operare permite accesul către aproximativ 40.000 de aplicaţii prezente pe Android Marketplace iar numărul acestora este în continuă creștere. Fiind un produs Google, sistemul de operare oferă posibilități rapide a accesare a Google Maps și Youtube însă nu uită să adauge scurtături către facebook și twitter. Dell Streak

Bateria litiu ion cu o putere de 1530 mAh este deja criticată de cei care își doresc noul tablet, ecranul TFT și platforma Snapdragon Qualcomm fiind destul de gurmande.

De altfel Streak ar putea intra curând în oferta unor operatori de telefonie mobilă care ar putea să propună produsul la un preț subvenționat. Pentru moment tableta Dell Streak este disponibilă, în exclusivitate la eMAG şi are un preţ final de 2699 RON, cu toate taxele incluse.
Dell Streak
Lansarea pe piața românească a fost făcută la scurt timp după debutul european și în aceeași perioadă cu intrarea pe piaţa americană. Primii care s-au bucurat de Streak au fost cetățenii din Albion care au pus mâna pe tabletă din iunie.

Dell Streak

To Top