Stiri

Disponibilitatea primului procesor dualcore!

AMD a anuntat inca de anul trecut intentia de a lansa in aceasta primavara procesoare dual core pentru servere, dar nu si pentru desktop unde nu considerau oportun un asemenea tip de procesor. Asa cum banuiam inca de ieri, AMD a anuntat azi disponibilitatea procesorelor dual core Opteron 800. Aceste procesoare sunt destinate serverelor si nu vor poposi in calculatoarele noastre insetate de performanta.

Surpriza cea mare a reprezentat-o anuntarea procesoarelor dual core pentru desktop! Ele vor fi vandute sub numele de AMD Athlon 64 X2 si sunt deja disponibile pentru OEM (integratorii de sisteme cum ar fi Alienware). Daca vreti sa cumparati un astfel de procesor va trebui sa mai asteptati pana in Iunie cand vor fi lansate cu ocazia targului Computex.

Procesoarele AMD Athlon 64 X2 sunt destinate segmentului prosumer si pentru editarea video. AMD Athlon 64 X2 vor avea urmatoarele ratinguri: 4800+, 4600+, 4400+ si 4200+, iar preturile vor fi de $1001, $803, $581 si respectiv $537, pentru 1,000 de bucati.
Momentan nu exista o versiune dual core pentru AMD Athlon 64 FX insa AMD palnuieste sa lanseze in curand si un astfel de procesor.
Si mai ales nu trebuie sa uitam un amanunt care face diferenta intre dual core de la Intel si AMD: pentru noile procesoare dual core de la AMD nu trebuie sa cumparati o alta placa de baza, un simplu update de BIOS pentru placile de baza socket 939 ar trebui sa fie de ajuns. Pentru procesoarele Intel dual core trebuie insa sa cumparati o noua placa de baza cu un nou chipset…



Comunicat de presa [eng]

To Top