Stiri

Dogecoin a atins un nou record

Dogecoin
Dogecoin

Dogecoin este o criptomonedă, similară cu Bitcoin, ce permite tranzacții peer-to-peer pe o rețea descentralizată. O diferență notabilă este faptul că Bitcoin este prima monedă ce a arătat faptul că acest concept al blockchain-ului este viabil.

Cine a creat Dogecoin?

Criptomoneda a fost creată de Billy Markus (de la IBM) și Jackson Palmer (inginer software în cadrul Adobe), care au decis să creeze un sistem de plată rapid, distractiv și fără taxe bancare. Dogecoin a fost lansat oficial pe 6 decembrie 2013, iar în primele 30 de zile a înregistrat peste un milion de vizitatori pe Dogecoin.com

Dogecoin a pornit în 2013 cu un număr de 100 de miliarde de monede în circulație. Numărul de monede a crescut în fiecare an prin operațiunile de minat, care mențin în viață moneda.

Astăzi (05.05.2021), Dogecoin a ajuns să valoreze 62 de cenţi, având o creștere de aproape 11% în ultimele 24 de ore. Capitalizarea de piață a ajuns la valoarea de 81.2 miliarde de dolari, fluctuațiile fiind foarte mari comparativ cu o monedă tradițională.

Criptomonedele rămân cel mai bun instrument de speculă pe bursă, având creșteri și scăderi mari în intervale mici de timp. Valoarea criptomonedelor nu are legătură cu economia reală și sunt rezultatul speculei. Bula criptomonedelor se va sparge la un moment dat, mai ales că niciun comerciant de talie mare nu acceptă aceste monede virtuale.

To Top