Stiri

Eaton extinde fabrica de la Bușag, România

Eaton
Eaton

Compania de gestionare a energiei electrice Eaton a anunțat azi că va investi 9.5 milioane de dolari pentru a extinde fabrica din Bușag, România care produce echipamente de distribuire a energiei electrice pentru unități industriale și comerciale. După extindere, unitatea Eaton din Bușag va fi cel mai mare producător de piese de metal fabricate pentru întreprinderile electrice ale companiei din toată Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA).

“Regiunea Bușag și România oferă o forță de muncă extrem de bine pregătită și joacă un rol vital în succesul continuu al companiei Eaton”, a spus Frank Campbell, președintele Sectorului Electric EMEA, Eaton. “Această investiție și extindere va intensifica capacitățile noastre regionale de producție și ne va ajuta să facem față cererilor din ce în ce mai numeroase ale clienților pentru soluții proiectate ca să sporească siguranța electrică, fiabilitatea, eficiența și sustenabilitatea.”

Inaugurată în 2011, fabrica Eaton de la Bușag va deveni un centru de excelență pentru prelucrarea de coli de metal pentru companiile electrice ale Eaton din EMEA. Extinderea va adăuga 7700 metri pătrați de spațiu de lucru și 6000 de tone de capacitate pentru producția de coli de metal, creând in jur de 110 locuri de munca în locație. În prezent, unitatea produce coli de metal pentru produse electrice, inclusiv sisteme de distribuire a energiei electrice și carcase.

“Odată cu extinderea, vom combina fabricarea automatizată complexă cu fabricarea ceva mai tradițională, în aceeași locație. Unitatea noastră se ocupă cu producția automatizată a unor volume mari de componente standard care sunt utilizate ca platformă pentru a fabrica numeroase produse personalizate care întrunesc cerințele pieței locale și pe cele ale clienților individuali” a precizat Pamela Pop, General Manager pentru unitățile din România ale Eaton.

Producătorul de componente electrice Eaton este lider global cu expertiză în distribuirea energiei electrice și protejarea circuitelor; protejarea puterii de rezervă; control și automatizare; iluminare și securitate; soluții structurale și dispozitive de cablare; soluții pentru medii aspre și periculoase; și servicii de inginerie. Eaton se poziționează prin soluțiile globale pentru a răspunde la cele mai importante provocări legate de gestionearea energiei electrice din prezent.

Eaton este o companie de gestionare a energiei electrice a cărei vânzări în 2013 s-au ridicat la 22 de miliarde de dolari. Eaton furnizează soluții energetice eficiente care ajută clienții să gestioneze în mod eficient, în siguranță și în mod sustenabil energia electrică, hidraulică și mecanică. Eaton are aproximativ 101.000 de angajați și comercializează produse clienților din peste 175 de țări.

Eaton

Eaton

To Top