Stiri

Echipa RobotX Huneadoara va reprezenta Romania la FIRST Global Competition, Mexic 2018

Echipa RobotX Hunedoara de la Colegiul Național de Informatică Traian Lalescu
Echipa RobotX Hunedoara de la Colegiul Național de Informatică Traian Lalescu

Echipa RobotX Hunedoara de la Colegiul Național de Informatică Traian Lalescu va reprezenta România la cea de-a II-a ediție a competiției globale de robotică FIRST Global Competition din Mexic. Competiția globală reunește peste 150 de țări din toată lumea, iar echipa care va participa din partea României este una cu rezultate remarcabile în cadrul celui mai mare program de robotica pentru licee de la noi – BRD FIRST Tech Challenge, România. Echipa RobotX Hunedoara a obtinut distinctii si rezultate deosebite în cei doi ani în care programul de robotică s-a desfășurat până acum, astfel încât nominalizarea din partea organizatorilor – Asociatia Natie Prin Educatie – este un pas firesc spre participarea acestei echipe la competiția din Mexic.

Dana Războiu, fondator al Asociației Nație Prin educație, consideră că echipa RobotX Hunedoara este pregătită să participe la o astfel de competiție internatională. „La fel cum în sport exista Olimpiada o dată la patru ani, în robotică acest concurs este Olimpiada. Fiecare țară trimite o echipă, anul acesta i-am ales pe hunedoreni să reprezinte România. Mi-au plăcut copiii pentru performanța lor în finala de la București, pentru că sunt harnici, serioși și extrem de pasionați de tehnologie. Sunt sigură că vor face performanță și în Mexic”spune Dana Războiu.

De-a lungul anilor am realizat numeroase proiecte tehnice, premiate la multe concursuri naționale și ne-am implicat în comunitatea noastră, încercând să aducem alături de noi și alți oameni pasionați. Începând din anul 2016, am fondat echipa RobotX Hunedoara, cu care am participat la BRD FIRST Tech Challenge Romania de două ori, obținând constant rezultate foarte bune”, povestesc tinerii din echipă.

„Am acceptat fără ezitare propunerea Nație Prin Educație de a reprezenta România la FIRST Global Competition Mexic, 2018. Această participare reprezintă pentru noi o onoare și totodată o mare responsabilitate. Ne dorim să obținem o clasare cât mai bună și să dăm în același timp dovadă de fair-play și spirit de echipă. Vom face tot ce putem și vom munci din greu pentru a demonstra că potențialul țării noastre este reprezentat de tinerii care îi pot duce numele cât mai sus și care își doresc să construiască prin propriile puteri un viitor mai bun”, promit tinerii care vor reprezenta România la Campionatul FIRST Global Competition din Mexic.

La rândul său, Mircea Nistor, mentorul echipei RobotX Hunedoara are încredere în echipa sa și consideră că participarea la competiția din Mexic este „o provocare extraordinară, dar și o responsabilitate imensă pentru niște copii dintr-un mic oraș de provincie! Suntem hotărâți să realizăm un robot performant, cu care să concurăm cu succes, pentru a aduce în sufletul și mintea milioanelor de tineri români speranța și pasiunea!”, spune Mircea Nistor, mentorul echipei RobotX Hunedoara.

FIRST Global Competition este o competiție globală organizata anual, într-o țară gazdă a competitiei. In anul 2017, editia a fost organizată în Washington DC, Statele Unite și România a fost prezentă cu o echipă. În anul 2018, competiția se va organiza în Mexic și va avea ca temă “Energy Impact” și va explora impactul pe care îl au diversele surse de energie și cum pot deveni mai sustenabile.

Echipa RobotX Hunedoara de la Colegiul Național de Informatică Traian Lalescu

Echipa RobotX Hunedoara de la Colegiul Național de Informatică Traian Lalescu

To Top