Stiri

Elevii români au obținut mai multe medalii la Olimpiadele internaționale de Fizică și Matematică

Elevii români au obținut mai multe medalii la Olimpiadele internaționale de Fizică și Matematică. Două medalii de aur și trei de argint este palmaresul lotului național de fizică, care a participat la cea de-a 47 a Olimpiadă Internațională de Fizică, desfășurată în perioada 11-17 iulie 2016 , în Elveția. Medaliile de aur au fost câștigate de Ștefan Eniceicu și Răzvan Radu , iar cele de argint de Robert Răveanu, Andrei Răduc și Tudor Crețu.

Cei cinci medaliați sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică din București. La această competiție au participat 450 de elevi din 90 de țări.
Și lotul național de matematică al României s-a întors acasă încărcat de medalii obținute la cea de-a 57 a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, desfășurată la Hong Kong. Elevii români au câștigat cinci medalii de argint, obținute de Teodor Andrei Andronache, Ovidiu Neculai Avădanei, Ciprian Mircea Bonciocat, Alexandru Pascadi și Ioan Laurențiu Ploscaru, și una de bronz, prin Tudor Plopeanu.

Teodor Andrei Andronache și Tudor Plopeanu sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică București . La ultimele două Olimpiade Internaționale de Matematică , Andrei Andronache a obținut de asemenea medalii de argint, iar în 2014 a obținut și o medalie de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică.

De asemenea, Ciprian Mircea Bonciocat, elev la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București a făcut și el parte anul trecut din lotul național al României , obținând tot o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Matematică.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Matematică au participat 568 de elevi din 109 țări, pe primul loc clasându-se echipa SUA. Prima ediția a acestei competiții internaționale de prestigiu a avut loc în 1959 , în România.

Delegația României a fost însoțită de Radu Gologan, coordonatorul lotului internațional și președinte al Societății de Știinte Matematice din România și de Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București.

To Top