Stiri

Elevii români au participat la un concurs NASA

astronaut

În timp ce unii elevi se chinue să obțină o notă de trecere la Bacalaureat alții se implică în proiecte ce țin de domeniul spațial. O echipă de elevi români de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a participat la ISDC 2013 (Conferința Internațională pentru Dezvoltare Spațială), care a avut loc la San Diego, California.

Liceenii Bogdan Alexandru Cionca, Maria Cristina Ditu, Alexandru Glontaru, Deniz Gunsahin, Stefan Iov, Calin Constantin Segarceanu, Maria Catalina Voicu, cu toții în clasa a X-a, și-au prezentat proiectul Theia, cu care au obținut anul acesta mențiune în cadrul NASA Ames Space Settlement Design Contest (http://settlement.arc.nasa.gov/).

NASA Ames Space Settlement Design Contest este deschis echipelor de elevi care își prezintă proiectele de construire a unor colonii spațiale. Pot participa elevi din clasele VII – XII, care vor folosi pentru proiectul lor cunoștințe complexe de fizică, matematică, științele spațiale, știința mediului, precum și multe alte discipline. În cadrul ediției din 2013 au fost trimise sute de lucrări din multe tări. Participarea echipelor din România a fost excepțională, mai multe dintre ele câștigând premii importante. Echipa Theia, care a reprezintat România la ambele evenimente, merită felicitată pentru munca și pasiunea cu care s-au implicat în aceste proiecte.

Echipa a fost susținută de mai multe firme din România, între care și PRAS Consulting. Inițiativa PRAS Consulting de a susține participarea echipei românești la această conferință are la bază dorința de promovare şi dezvoltare a tinerilor pasionați de tehnologie.

astronaut

To Top