Stiri

Elon Musk: SpaceX a livrat 100.000 de terminale pentru internetul prin satelit

SpaceX Dragon
SpaceX Dragon

SpaceX a livrat deja 100.000 de terminale Starlink pentru internetul prin satelit. Anunțul este făcut chiar de Elon Musk, Directorul Excutiv al SpaceX, printr-o postare pe Twitter. SpaceX așteaptă licențierea canalelor de distribuție radio în mai multe state și urmărește furnizarea de servicii în bandă largă oriunde pe planetă, inclusiv în zonele izolate.

SpaceX a lansat Starlink la sfârșitul anului 2020, oferind primilor clienți șansa de a testa serviciul contra sumei de 99 de dolari pe lună. Terminalul Starlink costă alți 499 de dolari și include antena, suportul, sursa de alimentare și routerul Wi-Fi.

Starlink poate oferi internet în bandă largă pentru localitățile izolate din Africa sau chiar în vârful muntelui, acolo unde serviciile tradiționale nu ajung. Serviciul folosește mii de sateliți amplasați pe orbită, ce sunt lansați de rachetele SpaceX. Compania lui Elon Musk a instalat deja 1.800 de sateliți pentru constelația Starlink și urmărește cifra de 42.000 de sateliți urcați pe orbită.

To Top