Stiri

ESET avertizează asupra malware-ului răspândit de stick-uri

ESET avertizează utilizatorii asurpa virușilor răspândiți de echipamentele mobile de stocare cum ar fi hard disk-urile externe sau memoriile flash. Statisticile sunt bazate pe datele colectate de ESET Live Grid, tehnologia de clasificare a reputaţiei fişierelor bazată pe Cloud, ce utilizează date referitoare la codurile malware strânse de la utilizatorii ESET din întreaga lume.

În luna septembrie, INF/Autorun îşi demonstreză încă o dată poziţia detaşată de răspândire cu o rată de 6,49% din totalul infectărilor globale şi 5,42% la nivelul Europei. Poziţia secundă este ocupată de Win32/Conficker cu 3,65% din totalul infectărilor mondiale, simultan aflându-se pe locul trei în topul malware din Europa cu 3,40%. (vezi foto)

INF/Autorun reprezintă o denumire generică ce descrie o familie malware care exploatează fişierul autorun.inf drept cale de compromitere a unui computer. Acest fişier conţine informaţii despre programele care sunt concepute să pornească automat atunci când mediile de stocare portabile (de obicei stick-urile USB) sunt accesate de către un utilizator de PC Windows.

To Top