Editorial

Favoritele din Firefox au disparut

Am primit de la un cititor un email si am considerat ca raspunsul poate ajuta si alti utilizatori de Firefox:

„Aseara am oprit computerul prin restart (am incurcat butonul de oprit cu cel de restart). de dimineata cand am portnit Firefox am constatat cu uimire ca toate adresele din bookmarks au disparut fara urme. Mai le pot recupera? Daca da, cum le pot recupera?”

Nu trebuie să te îngrijorezi. Se pot restaura foarte simplu.
Deschide cu Explorer-ul c:\Documents and Settings\NUMELE TAU DE UTILIZATOR\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles . (daca ai instalat Windows-ul pe altă partiţie în loc de c: trebuie să fie numele partiţiei respective; NUMELE TAU DE UTILIZATOR este cel pe care îl foloseşti în momentul când te loghezi în Windows).

În acest folder Profiles ai să găseşti un subfolder cu un nume ciudat, şi mai departe vei da peste folderul bookmarkbackups. Aici ai să vezi o serie de fişiere de tipul:

bookmarks-2007-11-13.html
bookmarks-2007-11-14.html
bookmarks-2007-11-15.html

Unde sfârşitul numelui este data când a fost realizat back-up-ul pentru favoritele tale din Firefox. Alege unul recent şi redenumeşte-l în bookmarks.html. Acum copiază fişierul nou redenumit în folderul cu nume ciudatat (cel care conţine folderul Profiles). Vei primi o avertizare că deja există un fişier cu acel nume. Spune că „Yes” şi gata. Reporneşte Firefox şi ai să vezi favoritele la locul lor 🙂

To Top