Stiri

Fibra optica pentru Africa

Regiunea de vest a continentului african este legată la internet printr-un singur cablu optic submarin care asigură accesul la internet pentru puținele corporații cu afaceri în zonă. Răspândirea rețelelor de fibră optică în interiorul continentului este extrem de slabă iar abonații casnici destui de puțini.

Ultima avarie a cablului submarin a trecut pe offline o întreagă zonă, Nigeria fiind nevoită să apeleze la conexiuni prin satelit, mult mai costisitoare, până la repararea fibrei optice. În Africa de vest o conexiune normală la internet este de 500 de ori mai scumpă comparativ cu Statele Unite ale Americii, piața fiind dominată de câteva companii ce nu au interesul să se concureze una pe alta.

Lucrurile s-ar putea schimba totuși din anul 2012, atunci când este programată finalizarea unei noi legături de fibră optică transoceanice. Se așteaptă o dezvoltare a rețelei locale dar și o scădere drastică a prețului. Cât de abruptă va fi această scădere rămâne de văzut odată de țările africane nu au rezolvată nici problema alimentării cu energie electrică, penele de curent fiind ceva la ordinea zilei.
Nava fibra optica

To Top