Stiri

Fisierele de pe Internet care pot afecta iPhone

Diversele modalitati de “deblocare” a iPhone aparute in ultima perioada, ce permit inlaturarea restrictiei legate de tipul de software care poate fi instalat si utilizat sau a restrictiei legate de reteaua de telefonie in care poate fi utilizat telefonul, au determinat aparitia unor brese de securitate. Aceaste actiuni lasa fara protectie iPhone-ul in fata hackerilor, care pot utiliza vulnerabilitatile respective, pentru a instala si rula soft-uri arbitrare, beneficiind de drepturi depline (mai mari chiar decat ale posesorului).

BitDefender este singura tehnologie de securitate care pana in acest moment detecteaza fisierele de tip TIFF care circula pe Internet si care au fost special create pentru a exploata vulnerabilitati aparute in browser-ul Safari al iPhone (a se vedea atasamentul). Vulnerabilitatea este prezenta atat in versiunea 1.1.1 Apple iPhone cat si in cele anterioare.

“Proprietarii iPhone-urilor decodate sunt in mod deosebit expusi riscului pentru ca nu mai dispun de posibilitatea instalarii ultimei versiuni, bresa in securitate ramanand in browser-ul lor chiar si dupa ce Apple ar distribui un patch”, declara Razvan Stoica, BitDefender Lab’s Communications Specialist. “Specialistii Laboratoarelor BitDefender recomanda instalarea si utilizarea solutiilor de securitate BitDefender ce contin bazele de semnaturi actualizate, in mod deosebit a celor dedicate furnizorilor de servicii Internet si gateway-urilor”, a completat Stoica.

To Top