Fun

Ford te ajută să nu îţi uiţi scula acasă

Ford a făcut ceva studii şi a constatat că şoferii sunt cam uituci şi îşi uită, te miri pe unde, sculele sau alte dispozitive de care s-ar putea să aibă nevoie pe traseu…

O soluţie ar putea fi lecitina… dar inginerii de la Ford şi-au pus mintea la treabă şi au inventat un computer care inventariază şi avertizează şoferii dacă au uitat ceva.

Sistemul funcţionează pe un principiu simplu: şoferul are la dispoziţie 50 de senzori care trebuiesc lipiţi pe sculele şi dispozitivele pe care acesta doreşte să le monitorizeze.

Sistemul este dotat cu un ecran touch screen de 6,5 inci, memorie de 2GB, slot SD de memorie flash, port USB, tastatură wireless, mouse, stylus. (sună scump, poate mai ieftin era totuşi o cură cu lecitină…)

Când maşina este pornită, sistemul de monitorizare afişează pe ecran toate sculele şi dispozitivele detectate în maşină şi avertizeză dacă ceva important lipseşte.

Aşa că poţi sta liniştit că nu îţi mai vei uita cheia de 13 sau prezervativele triunghiul reflectorizant…

Sistemul o să fie disponibil pe modelele din 2009 Ford F-150 XL, STX, XLT FX4; Seriile F Super Duty XL, XLT FX4 trucks; seria E.

To Top